Cibona VIP došla je do druge pobjede u GYL svladavši Laško 83:79 (26:20, 20:18, 21:21, 16:20). Cibonu je predvodio Žićić s 19 poena, Krstić je dodao 16, dok je za goste Troha ubacio 24 koša.

Cibona večeras nije briljirala, te je pred 500injak gledatelja pobijedila goste iz Slovenije. Pivari su u Zagrebu sedam sekundi prije kraja susreta bili nadomak pobjedi. Nkon što Antonijević nije ubacio za tri poena, Cibon a je došla do 83:79.

Početak utakmice sugerirao je nešto drugo, već u 7. minuti na krilima novo pridošlog Popovića Cibona vodi sa 18:6. Iako je Cibona vodila većim dijelom susreta, utakmica je bila u više-manje rezultatskoj neizvjesnosti.

Četiri minute prije kraja tricom Jevtića Slovenci su na kratko čak i poveli (70:71), da bi dvije minute prije kraja Vranković potegao kontru za 78:73. Međutim, tada slijedi novo oputašnje domaćina, ali su nova dva boda tu.

Dražen Anzulović, trener Cibone VIP: Pobjeda nam je najbitnija. Igrali smo izuzetno slabo, ali se u neku ruku to moglo i očekivati. Posljednjih dana smo se više bavili time da pokažemo sve akcije Marku Popoviću, nego se pripremali za Laško. Upravo zbog te slabe igre vrlo je važno da smo upisali dva boda, a i ova utakmica je pokazala da protiv svakog moraš igrati stoposto. Što se tiče Popovića, nisam zadovoljan. Dobro je otvorio, ali igrao je sam, nakon jednog treninga nije se ni moglo očekivati bolje.

Aleš Pipan, trener Pivovarne Laško: Na kraju mislim da je Cibona ipak zasluženo pobijedila budući da su vodili gotovo cijelu utakmicu. Istina je da smo imali šut za pobjedu, ali o tome sad više ne treba razgovarati. Igrali smo bolje nego protiv Olimpije u prvom kolu, a Cibona je iskoristila sve naše obrambene kikseve. Nije me bilo mjesec i pol dana s momčadi, tako da ovu našu ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Treba vremena da dođe sve na svoje mjesto.