4. četvrtina Cibona VIP 99 – 87 Zadar

Cibona je došla do prednosti u finalu doigravanja svladvši Zadar i Draženovu domu s velikih 99:87 tricom Žižića sa sirenom. Cibona je zadnjih 10 minuta odigrala pametno dok Zadru trica nije išla kao u prvom poluvremenu. Uz to, Cibona je imala Marka Popovića koji je odličnom igrom u drugom dijelu zaslužio titulu igrača utakmice.

Na pressici je Jusup krenuo čestitkama: “Čestitam Ciboni na pobjedi, iako mislim da smo mi večeras imali svoju šansu koju nismo iskoristili. Mislim da je utakmicu presudila dužina klupe.”

Anzulović:”Čestitam svojim igračima na pobjedi, za koju smo znali da neće biti lako. Dobro smo otvorili utakmicu, ali je Zadar svemirskim šutevima s 8 metara došao do egala. Znali smo da Zadar neće moći držati isti ritam tijekom cijelog susreta.”

Novinare je zanimalo da li će Jusup igrati s mlađima igračima, kako bi rasteretio prvu petorku:” Teško, kada uđu mladi rezultat kreće na stranu protivnika i to u gostima nije moguće. U Jazinama možda, u gostima teško.”

Jusup se osvrnuo i na dominaciju Cibone pod koševima u ključnim trenucima:”Istina, ali mi nismo izgubili zbog skoka, već zbog veće igračke kvalitete.”

Poneko pitanje bilo je upućeno i Anzuloviću, a ticalo se dulje klupe. Točnije, činjenica da Zadar igra u egalu svaku utakmicu iako ima 4 igrača manje:” Ha, Zadar je odigrao 15ak utakmica manje u sezoni, dok smo mi od samog početka u ritmu srijda-subota. Vjerujem da je dovoljan odgovor na postavljeno pitanje.”

Slijedeći susret isti suparnici igraju u petak, u 18.40 uz prijenos na HTV2.

Što se tiče strijelaca, Popović je ubacio 20 uz 5 trica, Golemc 18, Penn 14. Kod Zadra je odličan bio Marcelić s 31 košem uz 7 trica.

3. četvrtina Cibona VIP 71 – 65 Zadar
10 je minuta bilo dovoljno Ciboni da Zadrovu prednost od 6 poena pretvori u svoju: 71:65.
Zadru je samo malo posustao šut za tri poena i Cibona je preokrenula rezultat. Konačnih +6 postavio je Popović tricom u zadnjem Ciboninom napadu i iznuđivanjem faula u posljednjem napadu zadra (Vladović).

2. četvrtina Cibona VIP 45 – 51 Zadar
Zadar je nakon odlične igre u drugoj četvrtini došao do prednosti od 6 poena (51:45). Ipak, ključni razlog ove prednosti nijegenijalna igra Zadra niti je Cibona odigrala loše, ali šut za tri poena Zadra je uništio Cibonu (7/12).
Zadar je bio bolji i u ukupnm šutu iz igre: 13/15 za dva poena, 7/12 za tri naspram Ciboninih 12/18 za dva i 6/14 za tri.

U Ciboni su najbolji strijelci Krasić i Mamić sa 8 poena, te Golemac i Štimac koji su ubacili po 7. Zadar predvodi Marcelić s 18 poena (čak 4 trice!) te Bulić s 12 (2 trice)

1. četvrtina: Cibona VIP 20 – 20 Zadar

Nakon prvih 10 minuta, rezultat je 20:20. Cibona je imala prednost od 8 poena (16:8), ali gosti rade seriju 12:4 i na odmor se odlazi pri izjednačenom rezultatu.

U prvu utakmicu finala Zula kreće sa slijedećom petorkom: Kus, Krasić, Popović, Mamić i Žižić. Sa druge strane, Jusup je odlučio na parket poslati Vladovića, Bulića, Marcelića, Banića i Meeksa.