Nakon četiri gostujuća poraza u Euroligi, Cibona je sinoć košem u zadnjoj sekundi Andrije Žižića pobijedila grčki AEK rezultatom 73:75 (26:13, 20:21, 14:17, 13:24). Cibona je i lani pobijedila istu momčad u istoj dvorani, te je i tada prekinula niz poraza na strani.
Ipak, kako je susret započeo, vjerovatno nitko nije očekivao slavlje u Ateni.
Nakon izjednačene igre u samom početku (9:7 za AEK), domaćini serijom trica rade veliku seriju i dolaze na 18:7. Napad Cibone nije bio prepoznatljiv, obrana je bila porozna a grci su ubacivali trica kao na treningu. Nekoliko trenutaka prije velikog odmora, Cibona zaostaje ogromnoh 46:27, ali dvicom Žižića i tricom Sesara na odmor se odlazi s “pristojnih” -12 (46:32).
Drugi dio Cibona je počela bolje (AEK nije ubacio koš čak 4 minute), došla na -7 (46:39), no nije bilo snage za stizanje protivnika koji je tako nakon trideset minuta igre imao +9 (60:51). Zonska obrana koju je Zula postavio počela je davati rezultate. Razlog što Cibona nije ranije dostigla Grke je odlični Lollis (19 koševa, 78% šut iz igre). No niti Lollis nije mogao sam protiv Cibone koja je ubačajima Krasića, Žižića i Sesara došla na 71:71
Četrdesetak sekundi prije kraja Penn ubacuje dva bacanja za 73:71, a isto čini i Nikolaidis (nakon Sesarovog prekršaja). Za zadnji napad ostalo je manje od 5 sekundi što su iskoristili Kus i Žižić. Play Cibone je krenuo pod domaći koš (nitko ga nije “jače” čuvao?!?) gdje se zabio u Lollisa, lopta je došla do Žižića koji je dvije desetinke sekunde prije isteka vremena ubacio za veliku pobjedu Cibone VIP.

Najučinkovitiji u zagrebačkim redovima bio je Penn s 19 poena, Žižić je dodao 13 koševa, kao i Golemac. Sesar je ubacio 8 , dok je u sastavu AEka prvo ime bio Lollis s 19 koševa.

Ova pobjeda je još važnija ako se pogledaju ostalio rezultati skupine A:
Ülker Istanbul : Olimpija Ljubljana 68:63
Partizan Mobtel : Virtus Roma 73:81
F.C. Barcelona : Pau-Orthez 81:69

Cibona je sada druga u skupini A, a slijedeći susret igra u Zagrenu (nedjelja) protiv Splita s početkom u 17:00 sati.