Cibona je u napetoj završnici došla do 3. pobjede u Euroligi ove sezone, svladavši Ulker s malih 69:68. Gosti su imali šansu doći do pobjede u zadnja dva napada, ali srećom nisu uspjeli. Rimac je ubacio 19 koševa (5 skokova), Golemac 16, Penn 10. Ulker je dominirao pod koševima iako bez Blaira (37 skokova, čak 16 u napadu) naprema 28 Cibone VIP (samo 8 ispod gostujućeg koša). Tu slabost su gosti skoro iskoristili u zadnjim trenucima, ali je zadnja lopta na utakmici pripala ciboni, točnije Andriji Žižiću!

Trener gostiju, Tolga čestitao je Ciboni na pobjedi i svojim igračima, prije svega Solagu koji dugo nije igrao. “Imali smo šut za pobjedu koji nismo pogodili, imali smo bolji šut od Cibone, ali zadnja lopta nije ušla.”

Zula je rekao slijedeće:” Dok je Booker bio u igri momčad je pružila odlilnu partiju. Međutim, čim je Booke zbog ozljede izašao iz igre igrači su mislili da je sve gotovo i da je pobjede sigurna. Prvih 25 minuta i posljendjih 15 su igrale dvije različite Cibone. Ako uspijmo izbaciti iz naše igre, uz ovu igru mi možemo napraviti puno.
Pokvarili smo dojam i doživljaj navijačima s pruženom igrom u zadnjih 15 minuta.”

Zula je utakmicu završio bez Mamića:” Mamić je krenuo u petorci, ali zbog ozljede nije mogao igrati do kraja. Njegov skok u napadu i u obrani je vrlo važan, a Mamić je bitan igrač u našoj taktici. Razmišljao sam o uvođenju Krasića ali, s obzirom da nije igrao prvo poluvrijeme, ostavio sam ga na klupi.”
Dodao je i slijedeće:”Promašeni ziceri su nas skoro koštali pobjede, ali to nije stvar naše nekvalitete već čista psiha.”

Slijedeći susret Cibona igra protiv Lovćena, u subotu s početkom u 20:00 sati