Drugi susret s Olimpijom u tri dana ujedno i posljednja ovogodišnja utakmica Goodyear lige za Cibonu Vip, igra se u Tivoliju. Prije tri dana Zmajčeke su nadigrali u Draženovom domu i sada se očekuje pokušaj osvete, no Dražena Anzulovića trenera Vukova to ne brine previše.

“Više me muči moj sastav, jer imamo problema s ozljedama i bolešću. U sastavu neće biti Mateja Mamića, a viroza je na posljednjem treningu zahvatila Marijana Mancea, koji je zbog toga morao, kao i Žižić prije koji dan, na infuziju. Vidjet ćemo do utakmice kakvo će biti stanje s njim i hoće li moći nastupiti. Srećom, oko Žižića se stvar popravlja pa očekujem njegov puni angažman. Također, zbog bolesti neće biti niti mladog Omerhodžića, što znači da ćemo u Ljubljani nastupiti sa 11 igrača.”

Trenera ne brine previše forma i najave igrača Olimpije. “Nije važno u kojem sastavu igra protivnik, ja gledam našu igru i zalaganje, i ukoliko bude na onom nivou od prije nekoliko dana siguran sam da se iz Tivolija možemo vratiti s pobjedom. Znam da će Ljubljančani odigrati drugačije, pametnije, no i mi smo pogledali snimku, analizirali greške koje ćemo pokušati ispraviti”

“Toliko se dobro poznajemo da znamo njihove akcije gotovo napamet. Vjerujem i oni naše. No, želimo potvrditi dobru formu u kojoj igramo posljednje utakmice, potvrditi na neki način pobjedu nad Zmajčekima prije nekoliko dana.”

Kus je imao problema na toj utakmici s ozljedom zgloba desne noge. “Jest, no i tada sam stisnuo zube i igrao, tako ću i sada. još malo boli, no nije ništa strašno,’ reći će Cibonin playmaker i dodati na kraju još i ovo: ‘Baždarić je njihov prvi igrač i morat ćemo njega zaustaviti. Drago mi je da tako napreduje, on je glavni igrač Zmajčeka, za njega se rade akcije i blokovi. Dobar je šuter, raznovrstan, ne komplicira previše, i teško ga je čuvati.”

Union Olimpija bez Maraviča i Ožbolta svijesna je da je ove godine već dvaput izgubila od Cibone, ali dan prije utakmice u Tivoliju niti ne razmišljaju o tom da je Vukovima suđena pobjeda.