Serijom Penna u drugoj polovici trećeg dijela i Krasića tijekom prvih pet minuta četvrte četvrtine Cibona je došla na +12. Ipak, Gosti se vraćaju i samo 3 sekunde prije kraja imaju dva bacanja pri rezultatu 72:71 za Cibonu. Ipak, Cyril ne koristi niti jedno i Cibona slavi prvu pobjedu u Euroligi ove sezone. U Ciboni su odlično odigrali Penn (13) i Žižić (12), uz dva skoka.

Pressicu je započeo gostujući trener koji nije mogao biti zadovoljan početkom utakmice koju je Cibona iskoristila, a kasnije se nije mogla tako lako vratiti u igru. Problem Pau-a bila je činjenica da Francuska liga nije dovoljno jaka i da ne nudi visoku kvalitetu koju Cibona ima nastupajući u Goodyear ligi.

Zula je zadovoljan pobjedom i početkom utakmice, ali je ljut na igrače ljut jer su previše “gledali” semafor. Trener vjeruje da Cibona može igrat odlično ali nedostaje kontinuitet igre. Imali smo odličnu obranu, ali skok i napad nisu bili na visini. Loša reakcija na zonu i pad koncetracije skoro je doveo do poraza.

Nakon 30. minuta igre rezultat je 60:53. Gosti su u 25. minuti došli do prednosti ali nekoliko poteza Penna osiguralo je Ciboni +7 nakon 30. minuta igre.

Drugih 10 minuta dobili su gosti rezultatom 20:17, tako da su ekipe na odmor otišle pri vodstvu Cibone VIP (43:34). Odličan šut iz igre (59%) uz dva skoka više (18:16) donio je vukovima lijepu prednost na poluvremenu. Nadamo se da momci izdržat do kraja te da će, kako je trener Anzulović i najavio, slaviti u prvom kolu Eurolige.

Prvih 10 minuta Cibona je dobila s rezultatom 26:14 a najbolji strijelac kod domaćina za sada su Rimac i Golemac koji su ubacili po 7 koševa, a Golemac je dodao i 5 skokova.

Cibona je u prvu utakmicu Eurolige krenula s petorkom Penn, Rimac, Golemac, Mamić i Poljak dok je na drugoj strani susret započeo naš Mate Skelin. Live prijenos možete pratiti na stranicama Eurolige.