Derbi 3. kola Goodyear lige pripao je košarkašima Crvene zvezde, poslijee uzbudljive završnice kakva se rijetko viđala u dvorani Pionir. Ekipe su imale svoje periode igre u kojima su koristile svoje prednosti u odnosu na protivnika a početak utakmice protekao je u znaku domaćina.

Zvezda je nametnula svoj stil igre, agresivnim nastupom zbunili Cibonu, što se moralo odraziti na rezultat (15:5). U tim trenucima Dozet je iskoristio priliku (Freemen je bio na klupi) i sa sedam koševa nosio igru svoje ekipe. Do kraja prve četvrtine, Vukovi su se uspjeli vratiti (20:15). Ključnu ulogu u tim trenucima imali su Kus, Štimac i Mamić, dok je neraspoloženi Penn otišao na klupu.

U nastavku meča, 7000 navijača Zvezde nazočilo je totalnom preokretu na parketu. VUkovi su uspostavili potpunu kontrolu u skoku, proradio je šut iz daljine, pa se na odmor otišlo sa tri koša prednosti za Ciobnu.

Početkom trećeg dijela činilo se da će Cibona iz Beograda s 2 nova boda, ali je Sagadin pokrenuo igrače i u drugom dijelu treće četvrtine prednost Cibone, koja je u jednom trenutku iznosila osam koševa, se smanjuje.

Tijekom zadnjeg dijela igra se koš na koš koje je prekinuta s dvije trice Dozeta čime domačini odlaze na velikih +8. U Ciboni odgovornost u posljednjim akcijama preuzeli su Rimac i Penn koji su tricama i ulazima pod koš vraćaju Cibonu u igru. U posljednjih 30 sekundi Reggie Freeman tri puta promašuje “slobodnjake”, čime je omogućio Pennu šut za tricu ali Scoonie nije pogodio za pobjedu:-(.

Trener Cibone, Dražen Anzulovića:
“Zvezda je zasluženo pobjedila u vrlo fer i korektnoj atmosferi, atmosferi koja predstavlja pravi izazov za svakog igrača. Ne mogu biti zadovoljan, loše smo otvorili meč, bili jedanaest koševa u minusu, uspjeli smo se vratiti, došli do plus deset i to prokockali. Crvena zvezda je agresivnom igrom iskoristila priliku za pobjedu, iskoristivši naše propuste. Možemo i moramo mnogo bolje od prikazanog.”

Trener Crvene zvezde, Zmago Sagadin:
“Čestitam mojim izabranicima i igračima Cibone na korekntoj borbi. Prognozirao sam da će pobjednika odlučivati jedna lopta i tako je bilo. Scoonie je imao šut za pobjedu, ali je na sreču promašio. Cibona je fizički jači tim, izgurali su nas iz reketa i imali dosta skokova u napadu. Bili smo nervozni cijelu utakmicu, mnogo griješili u pojedinim trenucima. Obrana nas je odvela do trijumfa.”