Iako se u nedjelju čekao dolazak američkoga graditelja igre Scoonieja Penna u Zagreb, Amerikanac bi trebao osvanuti u Zagrebu tek danas. Nakon što prođe liječničke pretrage, uputit će se s momčadi na osnovne pripreme na Bjelolasicu.
U međuvremenu Cibonin ured užurbano traži nove igrače za projekt Euroliga u sljedećoj sezoni. Jučer je pod Tornjem pregovarao Zagrepčanin Jurica Golemac, nekadašnji igrač Zrinjevca koji je karijeru napravio u slovenskoj Union Olimpiji i usput dobio slovensko državljanstvo pa igra za susjede iako je na njegovoj poziciji (laki krilni centar) hrvatska košarka najtanja.
\”Nisam još potpisao, ali pregovaramo. Recimo da koketiramo, simpatije su obostrane\” kazao je Golemac, čiji je dolazak u Zagreb prilično znakovit.
Golemac se, naime, nalazi na pripremama slovenske reprezentacije i ako je potegnuo do Zagreba, onda su pregovori s hrvatskim doprvakom vrlo ozbiljni.
Usput, u Ciboni nisu zanijekali mogućnost da u sljedećoj sezoni na neki način dovedu hrvatskog reprezentativca Andriju Žižića. Za sada je u tom transferu sporna ispisnica Žižića iz Splita, jer u njoj stoji da Žiža u Hrvatskoj ne smije igrati. Premda je takva opcija prilično čudna…
Dražen Anzulović, Cibonin strateg, u međuvremenu gleda kasete s nekim američkim igračima na tržištu iako se čini da bi najbolja opcija bila dovesti domaće dečke.
Iz Poreča, s reprezentativnih priprema, pak, stigla je vijest da Dalibor Bagarić više nije član Chicago Bullsa. Bagara je spominjao da mu je u ovom trenutku karijere primarna igra, a to bi vrlo lako mogao dobiti u Ciboni.
Sigurno je, pak, da Cibona nije zatvorila svoj popis igrača i da bi se on mogao dramatično promijeniti u sljedećim danima. Već bi dolazak Golemca, uz ostanak Rimca te novopridošle Penna i Poljaka, značio stanovit iskorak u odnosu na lanjsku sezonu.
Usput, još se uvijek ne zna što će biti s Harisom Mujezinovićem. Reprezentativca BiH s Cibonom veže još godina ugovornog odnosa…

Večernji List