Odlična igra početkom treće četvrtine Ciboni je donijela prednost od 18 koševa (60:42, košem Tome Ružića). 2 minute prije kraja trećeg dijela kreću Jazine i Zadar se lagano diže no Cibona ne dozvoljava domačinima da dođu na manje od 12 koševa. No, prekršaj koji je sviran na Planiniću u napadu (Meeks nije stajao na obje noge!) te Špraljin lakat u Mamićevu arkadu, koji ga izbacuje iz igre na skoro deset minuta dovode susret u neizvjesnu završnicu. Popović, koji do tada nije pokazao koliko smo od njega navikli, bez Mamićeve čvrste obrane počinje sve bolje razigravat suigrače i ubacivati koševe. Ipak, nakon 3. četvrtine Cibona ima +11 (53:64).
Na samom početku posljednjeg dijela, Tvrdić ubacuje tricu, Longin samo jendo bacanje i domaćini su došli na -7 (57:64). Prvi koš u tom periodu igre za cibonu ubacuje Kus za 59:66. Nekoliko čudnih odluka sudaca (npr. Meeks gura Ružića koji stoji u bloku, te pada na Popovića: Ružićev prekršaj?!?; Meeks igra nogom ali opet ništa…), Mamić na klupi i rezultat je 73:70.
Nešto manje od dvije minute prije kraja utakmice, Zadar dolazi na samo -1: 72-73. Ipak koše Rimca iz teške situacije, blokada Planinića na Longinu i zakucavanje Rimca 70-ak sekundi prije kraja Cibona ima +5 (72:77). U slijedećem napadu Longin ubacuje oba bacanja dok s druge strane Planinić u zandjim sekundama napada pogađa tricu od table i definitvno odlučuje pobjednika. Do kraja Štimac je ubacio 1 bacanje te Longin 2 za konačnih 76:81…

U Ciboni odlični Planinić, Ružić, Rimac u napadačkom dijelu, te Mamić u obrani na Popoviću. Trebao svakako spomenuti i Štimca, Kusa te Mancea koji su jednako pridonijeli pobjedi Cibone.

Drugi susret igra se u Zagrebu u utorak a karte se mogu osvojiti na našim stranicama…

U drugom susretu, Split CO je lakoćom pobijedio momčad zagreba s 98:71