Pobjeda Cibone VIP

U napetoj završnici Cibona VIP pobijedila je momčad Maccabija rezultatom 85:80. Cibona je nakon prvih 20 minuta imala ogromnih 13 koševa prednosti ali odlična igra gostiju, posebice Nikole Vujčića (23 koša, 7 skokova, 1 dodavanje i 5 iznuđenih prekršaja) dovela je pitanje pobjedu Cibone VIP. Kod domaćina odlično su igrali Krasić (15 koševa, 3/6 za tricu, 6 skokova) i Mamić (15 poena, 14 skokova, 2 dodavanja) te su još tri suigrača ubacila preko 10 poena (Prkačin 12, Planinić 11 i Rimac 10). Cibona je u prvom poluvremenu imala odličan sut za tri poena (8/12) da bi na kraju susreta taj omjer \”pao\” na 41% (9/22). Za Maccabi odličnu partiju pružio je već spomenuti Vujčić.
Na pressici pomoćni trener gostiju pohvalio je Cibonu i njenu igru u prvom poluvremenu:\”Odlična igra u prvih 20 minuta Cibone: fenomenalan šut za tri poena, brza i pametna igra u napadu i naša loša reakcija dala je Ciboni 13 poena prednosti. Na kraju susreta smo imali svoju priliku za pobjedu ali Cibona je večeras bila bolja momčad.\”
Što se tiče GYL, gosti su svjesni dobre pozicije za FinalFour ali nije sve gotovo:\”Istina je da imamo veliku šansu za plasman za Final Four, ali kako je Liga vrlo jaka i ujednačena ta se pozicija može lako izgubiti.\”
Od gostiju smo čuli pohvale naših igača: tu je prije svega mislio na Dražena ali nije izostala ni pohvala našem Izraelcu, Nikoli Vujčiću:\”Odličan igrač, odličan čovjek. Svaki dan je na vrijeme u dvorani, nikada se žali i uvijek je spreman prihvatiti savjet i novo znanje iskoristiti na terenu\”.

Aco nije bio zadovoljan rezultatom nakon prvih 20 minuta jer je uz onakvu igru očekivao još veću prednost:\”Odlično smo odigrali prvo poluvrijeme ali smo u drugom dijelu ušli u niz pogrešaka i to nas je skoro koštalo pobjede. Cibona nije odustala od GYL i svaki ćemo susret odigrati maksimalno, te ćemo ići na pobjedu jer uz povoljan rasplet ostalih rezultata imamo svoju šansu. No, ako Cibona ispadne iz igre za FinalFour pomoći ćemo Zadru koji igra ove sezone igra odlično.
Na večerašnjem susretu meni je bio cilj jednako rasporediti minutažu na svih 10 igrača ali zbog ozljede Dževde, Mamić i Prkačin su morali igrati više no što je bilo planirano. \”

U slijedećem kolu, u Zagreb dolazi Union Olimpija (11.01.2003.) dok u EL Cibona igra protiv Efes Pilsena vrlo bitnu utakmicu i vjerujemo u pobjedu.