Za Cibonu je u petorci startao i Ward, novi igrač koji je odlično otvorio susret. Faul-koš, pogođeno slobodno bacanje, polaganje Planinića donijelo je Ciboni prednost 5:0. Najljepši potez u prvih dvadeset minuta djelo je Warda i Planinića. To je očito bilo vrlo poticajno za amerikanca: brzo dodavanje iza leđa prema Zokiju, vraćanje Wardu i lijepo polaganje! Nakon toga \”Ameru\” sve polazi od ruke: trice, blokade, skokovi… Cibona je nakon prvih 10 minuta imala velikih 10 razlike (14:24) a Ward je ubacio više no cijela momčad Skippera 16.
Dvije nepostojeće osobne greške, svirane Prkačinu, prisilile su Acu da mijenja koncepciju već u 7. minuti susreta kada u igru ulazi Alihodžić.

Na samom početku druge četvrtine, Aco mijenja Planinića (Kus) i Warda (Mance) ali Mance nije ušao u susret kako smo navikli i domaćoni rade seriju 6:0 u prve dvije minute. Ward se vraća u igru, ubacuje tricu ali loš skok u obrani omogućava domaćine da se vrate u susret. Uz to, previše promašenih bacanja donijelo je prvu prednost Skipperu (19. minuta, 37:36). Ipak na odmor se odlazi prednošću Cibone, 40:37. Kod Cibone prvo ime je Ward s 22 koša, 2 skoka, 2 ukradene lopte i blokom dok je kod domaćina odlično odigrao Ponzecco (do ozljede) i Spiegel…