Goran SutonNakon što je prošli tjedan i službeno potvrđena pozivnica za euroligaške kvalifikacije Cibona je krenula u potragu za pojačanjima.

U proteklih nekoliko dana vodstvo kluba intenzivno je pregovarao s mladom Sarajevskom centrom (2,08 cm) Goranom Sutonom.

Dogovor je postignut pa će Suton biti prvo Cibonino pojačanje u idućoj sezoni, a službeno predstavljanje biti će u srijedu. Cibosima predstoji žestoka borba za Euroligu te će Suton sigurno pomoći. Kvalifikacije počinju u rujnu pa će novi Vuk imati dovoljno vremena za prilagodbu. Iza Sutona je imao vrlo dobra sveučilišna karijera u kojoj je mu je najveći uspjeh NCAA Final Four s Michigan State Spartansima 2009. godine.

Prošle sezone igrao je u talijanskoj Angelico Bielli, uz prosječno 9 poena i 7,4 skokova po susretu u 25 utakmica u talijanskog prvenstva. Suton je europsku karijeru počeo u ruskom Spartaku iz Sankt Peterburga, nakon što se nije uspio izboriti za angažman u NBA ligi. Na draftu ga je izabrao Utah Jazz.

Cibonin strateg Josip Vranković Sutona će moći koristiti i na poziciji četiri, jer može dobro otvoriti reket te kvalitetno šutirati licem prema košu.

Vjerujemo da će Suton pomoći Ciboni izboriti povratak među europsku košarkašku elitu.

Autorica: Sonja Mihajlović