U sklopu 15. kola AdmiralBet ABA lige, Cibona će u petak, 05. siječnja, gostovati u Beogradu gdje ih čeka FMP.

Drugi krug regionalne AdmiralBet ABA lige, Cibona je otvorila nesretnim porazom od Borca, bio je to prije svega emotivan udarac i za navijače i za igrače, te će protiv FMP-a sada tražiti iskupljenje. Nakon što se odradi gostovanje u Beogradu, Cibonu očekuje niz od čak devet utakmica u Zagrebu prije nego će u sklopu 19. kola regionalne lige morati u Bar. Nakon napornog gostujućeg ritma u prvom dijelu sezone, siječanj Vukovima dolazi kao osvježenje.

Za početak bih čestitao sretnu novu 2024. godinu, pogotovo navijačima Cibone. Nakon nesretnog i nespretnog poraza protiv Borca gdje su bile dvije neprospavane noći za većinu igrača, mislim da smo imali koliko toliko dovoljno vremena da zaboravimo tu utakmicu i da se pripremimo za FMP. – rekao je Jakov Mustapić, igrač KK Cibona u uvodu.

Dino Repeša, trener KK Cibona, nije se osvrtao na utakmicu protiv Borca, fokus je isključivo na utakmici protiv ekipe koja se još uz Split nalazi na istom omjeru kao i Cibona. U prvom međusobnom susretu ove sezone, odigranom u Draženovom domu, slavio je FMP rezultatom 89-93.

Prije svega čestitao bih svima novu godinu, želim puno sreće i zdravlja u 2024. navijačima Cibone. Pred nama je okršaj s FMP-om, ekipom koja ima isti omjer kao i mi u regionalnoj ABA ligi. Međutim, to je ekipa koja se dosta promijenila. Došlo je nekoliko novih igrača poput Stojanovića, Kuzmića pod košem koji ima euroligaško iskustvo te Rebeca koji ima dugogodišnje iskustvo igranja regionalne lige. To je definitivno drugačija ekipa i s Fosterom, Bessonom te Watsonom pod košem posjeduju kvalitetu koja je možda i viša nego što to trenutni omjer pokazuje.’ – rekao je Repeša.

Što se tiče Cibone, ekipa je zdravstveno u dobrom stanju te spremna odlazi u Beograd. Igrači su preko blagdana uhvatili i priliku za nešto duži odmor nego što je bilo prilika ranije kroz sezonu. 

’Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, napravili smo analizu Borca i nakon toga pripremili se za FMP. Vjerujem da uz sve zdrave igrače koje imamo na raspolaganju, imamo i svoje šanse na teškom terenu doći do pobjede. Prije svega, moramo se adaptirati na kriterij koji će biti tamo, odnosno, ako se pusti čvršća igra koja nam je do sada stvarala problem. Na tome smo radili ovih dana, kao i na obrambenom skoku te obrambenoj tranziciji gdje moramo biti brži, brže se vraćati i ne dopuštati protivniku lake poene.’ – zaključio je Repeša za kraj.

Protivnika je slično najavio i Jakov Mustapić, svjestan je da ih očekuje jedna tvrda utakmica, ali vjeruje u sebe i svoje suigrače da mogu upisati pobjedu na takvom gostovanju.

‘Oni su u istoj poziciji kao mi u ligi, ali individualna kvaliteta im je sigurno veća nego što rezultat pokazuje tako da se moramo maksimalno dobro pripremiti. Imaju tri nova igrača i relativno novog trenera tako da će to sigurno biti drugačija utakmica nego ona u Zagrebu. Očekujemo tvrdu i čvrstu utakmicu te se moramo pripremiti na kriterij suđenja, moramo isto tako biti fokusirani od prve do zadnje minute i tu tražiti našu šansu za pobjedu.’ – zaključio je.

Utakmica se igra u petak, 05. siječnja, u 19:00 sati u Areni KK FMP u Železniku, a prijenos utakmice je na Arena Sport 1 kanalu.