U sklopu 12. kola Favbet Premijer lige, Cibona će u nedjelju, 10. prosinca, gostovati kod Zadra.

Cibona je u četvrtak slavila u hrvatskoj derbiju u sklopu regionalne lige protiv Splita, a sada odlazi u Zadar na još jedan derbi, ovaj put u sklopu domaćeg prvenstva. Momčad će s klupe voditi Bariša Krasić, a u najavi utakmice rekao je kako neće biti lagano, ali da će momčad dati sve od sebe.

‘Neće biti nimalo lagano jer smo u četvrtak igrali sa Splitom, a već u utorak nas čeka Škrljevo, dat ćemo sve od sebe, ali ćemo nastojati i pametno rasporediti minutažu. Moramo utakmici moramo pristupiti agresivno i čvrsto u obrani, cilj nam je zaustaviti Zadrove kontranapade i skok u napadu te uvesti utakmicu u ritam koji nama više odgovara.’ – rekao je Bariša Krasić, trener KK Cibona.   

Zadar je prvi krug prvenstva odradio bez poraza, na omjeru su 11-0 te u nastavak sezone ulaze pojačani za Juana Davisa, a čime rastu i ambicije.

‘Očekuje nas prije svega fizički jako zahtjevna utakmica, sigurno će Zadar pokušati nametnuti svoj ritam i napadati nas kroz tranziciju, te pokazati reakciju nakon poraza od Borca kod kuće. Na nama je da pokušamo umiriti ritam, da igramo pametno u oba pravca i naravno da se nadamo pobjedi!’ – rekao je Aleksandar Aranitović u najavi utakmice.

Utakmica se igra u nedjelju, 10. prosinca, u Dvorani Krešimir Ćosić s početkom u 17:00 sati, a prijenos utakmice je na kanalu MAXSport.