U sklopu osmine finala Kupa Krešimir Ćosić, Cibona će u utorak, 12. prosinca, pod ‘Tornjem’ ugostiti DepoLink Škrljevo.

Cibona je proteklog tjedna prvo slavila u hrvatskoj derbiju u sklopu regionalne lige protiv Splita, a onda u sklopu domaćeg prvenstva i u derbiju protiv Zadra. Sada je na redu Kup Krešimir Ćosić, a protivnik je DepoLink Škrljevo.

‘Čeka nas osmina finala protiv neugodnog Škrljeva koje igra jednu brzu košarku, imaju kvalitetne igrače te su pokriveni na svim pozicijama. Imaju jako dobar balans između unutarnje i vanjske igre. Mi moramo biti čvrsti i koncentrirani u obrani, a u napadu nam treba brzi protok lopte, poštivanje igrača u najboljoj poziciji te kontrola ritma utakmice.’ – rekao je Bariša Krasić, trener KK Cibona.   

Škrljevo ove sezone nastupa samo u sklopu Favbet Premijer lige, a u uvodnih 12 kola upisali su dvije pobjede i deset poraza. U prvom međusobnom susretu igranom 11. listopada u sklopu 3. kola, Cibona je slavila rezultatom 76-58.

‘Pred nama je utakmica sa Škrljevom, ekipa je to koja ima izuzetno dobre pojedince, a predvodi ih Karlo Uljarević na lopti, ključ će biti zaustaviti njega. Oni su isto imali smjenu trenera kao i mi tako da očekujem jedan ekstra napor i od njih, mislim da nam neće biti lagana utakmica. Ipak je to knockout faza i na jednu utakmicu se svašta može dogoditi tako da moramo izaći na teren i dati maksimum iz sebe.’ – rekao je Domagoj Vuković.

Utakmica se igra u utorak, 12. prosinca, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18:00 sati, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr te na blagajni dvorane uoči početka.