Pred košarkašima Cibone je prvi izazov ove sezone, i to kakav. U sklopu 14. kola AdmiralBet ABA lige igrači Josipa Sesara gostuju kod KK Partizan Mozzart Bet. Susret u Beogradu na rasporedu je u nedjelju s početkom u 19 sati.

Započeo je drugi krug utakmica, a to znači ponovni susret Vukova i Crno-bijelih. Podsjetimo, u prvom kolu u međusobnom je dvoboju uspješniji bio beogradski sastav koji je u Zagrebu slavio sa 105:81. Sada se sezona već zahuktala, a trenutno stanje na tablici pokazuje da osmoplasirana Cibona ide u goste Partizanu koji drži drugo mjesto s 24 boda, jednako koliko ima i prvoplasirana Cedevita Olimpija.

Izabranici Željka Obradovića nižu odlične rezultate, a od sredine prosinca su neporaženi. Kako u ABA ligi, tako i u Euroligi. Zaredali su sedam pobjeda, a pritom su slavili protiv klubova kao što su FMP, Fenerbahče, Bayern, Zadar, Monaco… Teška utakmica je pred Cibosima, a s tim se slaže i trener Josip Sesar:

– Igramo protiv sjajne euroligaške momčadi koja je s klupe predvođena najboljim europskim trenerom. Partizan je veliki favorit u ovom susretu. Mi smo pak odradili neke mini-cikluse i pokušali osvježiti momčad pred naporan ritam koji nam slijedi. Idemo u Beograd dati sve od sebe, a onda ćemo vidjeti za koliko će nam to biti dovoljno.

Strateg Zagrepčana za ovaj ogled ima slatke brige što se rostera tiče jer su u konkurenciji svi igrači. Kompletan kadar će na put, a prije odlaska u Beograd Ivan Perasović najavio je motiviranu Cibonu:

– Svi smo svjesni kvalitete Partizana, riječ je o ozbiljnoj euroligaškoj momčadi. Mi smo ovaj tjedan dobro trenirali, analizirali smo ih i pripremili se za susret. Idemo tamo hrabro, dat ćemo sve od sebe s vjerom u dobar rezultat!