Kadeti Cibone vraćaju se pobjedama. U trećem kolu Jedinstvene kadetske lige nadigrali su svoje vršnjake iz osječkih Vrijednosnica s 97:59 (27:11, 21:13, 30:21, 19:14).

Mladi Vukovi danas su potvrdili ono što je trener Zadra, Marko Selin, rekao nakon njihovog međusobnog ogleda u četvrtak – da su trenutno među dvije najbolje ekipe u svom uzrastu. Od samog početka utakmice su vodili i imali potpunu kontrolu nad susretom. Već su u prvih deset minuta ostvarili dvoznamenkastu prednost s 27:11, a u nastavku se ona samo povećavala. U posljednjoj su četvrtini uspjeli doći i do najvećeg vodstva +41. Brokeri su se trudili tijekom cijele utakmice, ali ovakvo vodstvo Cibone nisu uspjeli ugroziti.

Bila je ovo timska pobjeda Cibosa pa je teško istaknuti najboljeg pojedinca. Marko Kurečić upisao je 16 koševa, 7 skokova i 4 ukradene lopte, a po 15 poena ubacili su dvojica Josipa, Pavković i Krizmanić. Filip Ferderber zabilježio je 13, a Matej Crnogorac 10 poena uz 6 skokova.

U redovima gostujućeg sastava najučinkovitiji je bio kapetan Filip Stojčić s 13 poena i 3 asistencije. Dvoznamenkasti broj koševa upisao je još Mata Vidaković (10).

U sljedećem kolu Cibonini kadeti će u goste Radniku, a Osječani će na svom terenu dočekati momčad Diadore.

MARIJAN BAGARIĆ, trener Cibone:

– Otvorili smo susret s pravom energijom. Od samog početka smo vodili utakmicu u pravom smjeru. Zadovoljan sam pristupom svojih igrača, što je najbitnije. Protivniku želim sve najbolje u nastavku natjecanja.

ZORAN ANDRIĆ, trener Vrijednosnica:

– Mislim da se vidjelo da je Cibona puno potentnija ekipa u svim segmentima igre. Pedeset njihovih skokova, a 30-ak naših izgubljenih lopti bilo je dovoljno da oni ostvare prednost u svim četvrtinama. Ova nam je utakmica dobro poslužila da zaigraju svi iz rostera i sada vidimo gdje smo u odnosu na jednu Cibonu. Čeka nas i nadalje puno rada.