Težak je raspored pred košarkašima Cibone u AdmiralBet ABA ligi. Nakon što su u prošlom kolu odmjerili snage s momčadi Crvene Zvezde, sada ih očekuje ogled u Podgorici protiv KK Budućnost Voli. Susret 8. kola na rasporedu je u subotu od 19 sati.

Budućnost je trenutno četvrtoplasirana ekipa na prvenstvenoj tablici ABA lige s 11 osvojenih bodova i učinkom od četiri pobjede i tri poraza. Upravo u prošlom kolu igrali su protiv još jednog hrvatskog predstavnika, momčadi Zadra, koju su u neizvjesnom dvoboju uspjeli svladati s minimalnom razlikom – 104:103. Sada pak na domaćem parketu dočekuju Vukove.

Košarkaši Cibone trenutno zauzimaju deseto mjesto ligaške ljestvice, ali u odnosu na Budućnost imaju tek bod manje. Crvena Zvezda, Budućnost pa onda slijedi i Cedevita Olimpija – teški dvoboji očekuju Cibose koji imaju i skraćenu rotaciju. Ipak, trener Josip Sesar vjeruje u svoj kadar:

– Ovo je nastavak teškog rasporeda gdje u naredna tri, četiri kola igramo s momčadima iz samog vrha. Budućnost igra Eurokup te je puna kvalitetnih igrača, domaćih i stranih. Očekujem tešku utakmicu. Naporan ritam je pred nama, a uz to imamo nekih problema s ozljedama. Međutim, vjerujem da će ovih sedam, osam igrača koji su potpuno zdravi moći ovo iznijeti i dobro odigrati. Prije svega, energetski trebamo biti na dobroj razini da bismo mogli parirati tako snažnoj i moćnoj momčadi Budućnosti.

Što se tiče sastava Cibone, i dalje nema Blaža Mesičeka, a na popisu ozlijeđenih našao se i Filip Bundović koji je protiv Crvene Zvezde ozlijedio zglob. U Podgoricu putuje i novi Vuk, Domagoj Vuković, za kojeg će Sesar još procijeniti koliku će minutažu dobiti s obzirom da je iza njega dug proces oporavka. Osim Vukovića, u kadru će biti i Lovro Mazalin koji najavljuje kako će sa suigračima dati sve od sebe:

– Pokušat ćemo iznenaditi Budućnost, ulazimo svim srcem u svaku utakmicu. Nažalost, imamo tu skraćenu rotaciju i manjak igrača, ali mi koji možemo igrati, dat ćemo sve od sebe. Nastojat ćemo se što bolje pripremiti da što jače i bolje uđemo u taj susret. Pred nama je par teških dvoboja u ABA ligi, ali probat ćemo izvući neku pobjedu.