Košarkaški klub Cibona ovim putem demantira neistine i iskrivljavanje činjeničnih utvrđenja od strane jednog portala i stanovite udruge vezane uz nalaz nadzora sportske inspekcije, koji je pokrenut na zahtjev pojedinih članova te iste udruge, a koji kontinuirano podnose prijave protiv KK Cibona te obmanjivanjem javnosti neistinama ruše ugled Kluba.

Radi otklanjanja neosnovanih optužbi KK Cibona objavljuje cjelokupni nalaz sportske inspekcije nakon provedenog nadzora, a iz kojeg su razvidne sljedeće činjenice, dio kojih je već ranije objavljen na mrežnim stranicama Kluba:

  1. U nalazu sportske inspekcije nigdje se ne navodi niti spominje prekršajna odgovornost Kluba i odgovorne osobe Kluba.
  2. Provedenim inspekcijskim nadzorom je utvrđeno kako ne postoje zakonske osnove za izdavanje upravne mjere zabrane obavljanja poslova direktora Kluba i osobe ovlaštene za zastupanje Kluba te nisu utvrđene druge nepravilnosti iz djelokruga rada sportske inspekcije, a vezano za predmet nadzora.
  3. KK Cibona je objavio financijsko izvješće u skladu sa zakonskim odredbama i u zakonskom roku.
  4. Svi treneri zaposleni u Klubu ispunjavaju propisane uvjete za obavljanje poslova.
  5. KK Cibona je postupio u cijelosti u skladu s obvezom utvrđenja zdravstvene sposobnosti svih igrača Kluba od najmlađih kategorija do seniorske momčadi.
  6. Skupština KK Cibona je 11. listopada 2021. godine donijela odluku o jednoj minimalnoj dopuni Statuta kojima je isti u potpunosti usklađen s tumačenjem sportske inspekcije na dan nadzora (tempi passati).
  7. Sportska inspekcija je nedvojbeno utvrdila u zaključnom dijelu inspekcijskog nalaza da za gospodina Domagoja Čavlovića “ne postoje zakonske osnove za izdavanje upravne mjere zabrane obavljanja poslova direktora Kluba.”

 

KK CIBONA