Cibona u srijedu u Rusiji igra protiv Eniseya u četvrtfinalu FIBA Europe Cupa.
Vukovi u ponedjeljak putuju, a dotad će odraditi kvalitetne treninge kako bi se fizički i psihički pripremili što za put, što za utakmicu nakon duže pauze.
“Kad smo krenuli u ovo natjecanje, to je bilo nekako sekundarno. Naglasak je bio da naši mladi igrači dobiju što veću minutažu i da steknu prijeko potrebno iskustvo. Međutim, iz utakmice u utakmicu nekako se to sve ozbiljnije shvatilo, i na neki način smo svi zajedno shvatili koliko je to praćeno i bitno natjecanje na većem nivou nego što je bilo prije par godina”, rekao je kapetan Cibone Marin Rozić.
Prisjetio se Draženovog pehara, a podsjetnik na njega im je sličica koju su Cibosi dobili od Smogovaca.
“U ulasku u svlačionicu ima jedna sličica koju su Smogovci napravili, s Draženom koji drži baš taj pehar. Sama pomisao da bismo se mi uključili u tu borbu za pehar, meni osobno, a vjerujem i mojim suigračima, ledi krv u žilama. To nam je dodatna motivacija koja je bez konkurencije”, otkrio je Rozić.
Prokomentirao je i momčad protiv koje igraju te naglašava kako vjeruje da Cibona ima šanse u Rusiji.
“Koliko je jaka ekipa, govori da su izbacili Turk Telekom, jednog od konkurenata za trofej. Druga stvar je put, odnosno ekstremna vremenska razlika. Nije nimalo lako otići igrati u Sibir. Neću to uzimati kao alibi, ali treba to naglasiti. Nisam posebno upoznat s ekipom, ali znam da imaju dosta stranaca i da imaju individualnu kvalitetu na visokom nivou. Malo tko nam je davao šanse protiv Juventusa koji je pobijedio Žalgirisa u Kaunasu, a mi smo to riješili u dvokoraku. Vjerujem da imamo svoje adute i da ćemo odigrati najmanje dvije dobre utakmice”, rekao je Rozić dodavši kako će momčad biti jako sretna ukoliko se plasira na final four.
Trener Damir Mulaomerović kaže da je dobra stvar što su završili jedno natjecanje pa se mogu fokusirati na utakmice koje dolaze. Na ruku im ide to što im na teren nisu utakmice svaka tri dana te će tako popuniti pauzu između dva prvenstva.
“Rusi su ekipa koja ima atipičnu četvorku koji je igrač koji nam leži – James. On je jedan od glavnih napadačkih opcija. Imaju playmakera Taylora koji je u toj trijadi Amerikanaca onaj koji uzima manje šuteva. Tu je i jedan Nijemac koji je atipičan, po matchupu dobar s našim Antom koji se vraća. I Kennedy koji je poslije Taylora napadački drugi. Imaju još dva, tri momka Rusa. Oni otprilike koriste 7 igrača, maksimalno 8, što je za nas dobro. Radi se o boljoj ekipi od svih ostalih. Sama činjenica da su izbacili Turk Telekom s 2-0 znači da su dobri. Moramo probati napraviti kao s Juventusom”, rekao je Mulaomerović naglasivši kako neće nikoga podcjenjivati.
“U dobrom smo zdravstvenom i optimalnom drenažnom procesu. Imali smo vremena da se regeneriramo, a probat ćemo se adaptirati već ovdje da se pripremimo za vremensku razliku. Sama činjenica da igramo za final four je dodatni motiv”, zaključio je trener Cibosa.