Cibona je otputovala u Rumunjsku gdje u srijedu, 20. siječnja, igra 4. kolo FIBA Europe Cupa s Energiom Targu-Jiu u 18:30 sati.

Posljednje kolo Rumunji su izgubili od Pieno Zvaigzdesa u produžetku (95-93), kojemu je to bila prva domaća pobjeda u grupi S.

Energia je tako propustila priliku i ostala na 1-2 s dva poraza na ljestvici, na trećem mjestu. Vukovi imaju dvije pobjede i jedan poraz te se nalaze na drugom mjestu, odmah iza francuskog Le Havrea. Stoga će ih ova pobjeda u Rumunjskoj sigurno odvesti u drugi krug.

“Čeka nas teška utakmica. Ostali smo zadnji trening bez Hukića zbog ozljede. Šiška još nemamo. Malo nam je skraćena rotacija, ali nadamo se dobroj utakmici. Pobjeda bi nas odvela sigurno u idući krug, tako da ćemo pokušati odigrati dobro s ovako smanjenom rotacijom”, rekao je trener Damir Mulaomerović.

Ante Gospić također je naglasio da je momčad otputovala sa skraćenom rotacijom, ali i da će dati sve od sebe kako bi dobili na gostujućem terenu.

“Vrlo bitna utakmica s Energiom za nas. S pobjedom se sigurno plasiramo u idući krug. Dolazimo sa skraćenom rotacijom i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo tu utakmicu i idemo dalje”.