Zagreb, 07. siječnja 2016. – KK Cibona je iznenađena željom igrača Ivice Zubca za raskidom ugovora s KK Cibona. Ivica Zubac, kao igrač Cibone imao je sve uvjete kao i ostali mladi perspektivni igrači u krugu prve momčadi i omladinskog pogona. Njegova želja za raskidom ugovora  je temeljena na navodnom nezadovoljstvu statusom u momčadi i minutažom, iako je imao veliku minutažu i bio najbolji igrač na utakmicama protiv Energia-e Rovinari i Tajfuna.

Smatramo da svojom reakcijom pokazuje izrazito nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu.

 

Dovesti u pitanje rad trenera koji su ga trenirali prije i sadašnjeg trenera koji slavi pobjede u šest od zadnjih sedam utakmica je bespredmetno, jer je očigledan napredak svih mladih igrača u klubu kako na poziciji centra, tako i na ostalim pozicijama.

 

Također, iznenađeni smo i postupkom KK Cedevita, koja na ovakav način želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza i prijeđu u njihove redove. Ivica Zubac je treći mladi talentirani igrač koji je nagovoren za prelazak iz Cibone. Htjeli bi još za kraj navesti da su sve financijske obveze prema igraču na današnji dan u potpunosti podmirene pa je ovakvo ponašanje igrača neprihvatljivo za klub.

 

 

KK Cibona