Cibona je u 19. kolu ABA lige u Srbiji doživjela poraz od Partizana 85-82.
Do zadnjeg trenutka utakmica je bila napeta te su Vukovi serijom 13-0 u posljednju minutu dvoboja ušli s minimalnim vodstvom 81-80.
Cibona je uspjela razigrati Antu Žižića koji je momčad doveo na 80-79, čak su poveli 81-80. Posljednjih 60 sekundi ostalo je kad suci nisu dosudili prekršaj na Anti Žižiću, a crno-bijeli pogodili su četiri od pet slobodnih bacanja. Cibonini su pogodili jedno od četiri i imali su dvije prilike za produžetak.
“Teška utakmica kao što smo i pretpostavljali, a Partizan je promijenio trenera pa uvijek dođe do pozitivnog šoka u ekipi. U zadnjoj minuti smo bili blizu, ali nismo uspjeli pobijediti”, prokomentirao je Filip Krušlin.
Trener Damir Mulaomerović zadovoljan je dobrom utakmicom i atmosferom te je čestitao svojim igračima na želji i angažiranosti.
“Imali smo skraćenu rotaciju – nije nam moga igrati Šiško zbog ozljede. Partizan je odigrao bolje nego u prethodnim utakmicama. Bio je to pravi derbi i ja čestitam Partizanu te im želim sve najbolje u borbi oko opstanka. Bili smo blizu, bilo je tu svega. Svojim dečkima nemam što zamjeriti. Bilo je tu dosta faula, no veoma sam zadovoljan Slavicom”, rekao je trener Vukova.
“Možda smo mogli pametnije na jedan razlike odigrati, ali odluka igrača na terenu ne može se vratiti nazad. Moram priznati da sam zadovoljan na način na koji su igrali i ponašali se. Ostavili su srce na terenu. Mi ćemo svoje šanse probati naći na sljedećim utakmicama i to je to. Lijepo se vratiti u ovu dvoranu gdje sam i sam igrao, no žao mi je što nisam pobijedio u Pioniru”, dodao je Mulaomerović.
20. kolo ABA lige Cibona igra u subotu, 16. siječnja,  u 17 sati.
PARTIZAN – CIBONA 85:82 (26:23, 22:19, 25:17, 12:23)
Vitkovac 15, Jones 14, Murić 11, Marinković 11, Vrabac 10, Cvetković 8, Wilson 8, Đumić 5, Aranitović 3
Rozić 20, Ante Žižić 12, Siriščević 11, Andrija Žižić 11, Florence 8, Krušlin 6, Joksimović 6, Slavica 5, Hukić 3