Cibona u 12. kolu ABA lige putuje u Srbiju, gdje 30.11. u 21h igra protiv Crvene Zvezde.

Beogradska momčad trenutno se nalazi na drugom mjestu na ljestvici ABA lige s osam pobjeda i samo tri poraza te će ovo biti pravi izazov za Vukove s obzirom da su ih opet pomele ozljede.

“Očekivanja iduća dva tri dana su da se podignemo. Nakon duže vremena imamo razmak između utakmica 5, 6 dana, što će nam dati da treniramo što nismo radili od početka sezone. Određenih problema s ozljedama imamo, ali bez obzira na to, dobro će nam doći ovo vrijeme da se podignemo za nastavak utakmica idućih pet kola. I da pokušamo doći do koje pobjede”, rekao je trener Slaven Rimac.

“Za Žižu se zna, on je mjesec dana out, a Zubac se počeo priključivati. Hukić opet ima problema s aduktorom, ali se nadam da će njih dvojica participirati već protiv Crvene Zvezde, ali nadam se da ćemo se zakrpati kroz određeno vrijeme da možemo u punom sastavu igrati”, dodao je Rimac osvrnuvši se na ozljede.

Zvezda je zadnje dvije godine u problemima s rosterom i ozljedama, tako da ni u oni nisu u idealnoj situaciji te su Cibosi svjesni da neće biti lako igrati pred punim Pionirom i njihovim navijačima.

“Napast ćemo ih tamo gdje smatramo da su slabi, ali riječ je o momčadi koja se može prilagoditi na više stvari s obzirom na roster, tako da moramo biti pametni i puno bolji u obrani. Prije svega u tim defanzivnim duelima 1 na 1 kako bi nam bilo lakše”, rekao je Rimac.

Iako, tvrdi, nije zadovoljan trenutnim stanjem kako izgleda momčad, te iako nisu prezentirali sve što su htjeli, ne traži nikakav alibi.

“Dat ću sve od sebe da budemo puno bolji. Jednostavno nismo dobri i onakvi kako sam zamišljao, na skoru smo 4-7. Nismo mi tu nešto spektakularno kiksali, ali neke utakmice su nam bile nadohvat ruke i da smo bili bolji, mogli smo imati puno zavidniju situaciju”.

Upravo ova utakmica protiv Zvezde mogla bi biti dobar preokret kako bi se Vukovi popeli na ljestvici.

Utakmica 12. kola ABA lige protiv Crvene Zvezde na rasporedu je 30.11.2015. u 21 sat.