Sutra se igra 6. kolo ABA lige, koja je uvela novotarije te pokrenula novu web stranicu (aba-liga.com), a osim toga, u Cibonu su stigli dvojica novih igrača – James Florence i Nebojša Joksimović.

Uoči sutrašnjeg okršaja s Partizanom u 17 sati, trener Rimac je dao svoje viđenje.

“Za nas zahtjevna utakmica protiv Partizana koji je bez obzira na svoje probleme ubilježio važne pobjede. Dolaze s puno samopouzdanja. Mi ne smijemo misliti toliko na rezultat koliko na stvari koje su bitne za tu utakmicu jer imamo toliko propadanja i crnih rupa”, realan je trener vukova.

Prošle sezone Cibona je prvu utakmicu s Partizanom odigrala na gostujućem terenu te izgubila 73:64, dok je kod kuće također upisala poraz sa 64:81.

“Tu nam je puno veća odgovornost – obrambena i napadačka. U svim utakmicama dosad smo imali previše izgubljenih lopti koje su na drugoj strani rezultirale poenima. Kao posljedica toga je bio manjak smopouzdanja u ekipi”, naglasio je Rimac svjestan grešaka momčadi.

S njim se slaže i Jasmin Hukić.

“Znamo tko je i što je Partizan, isto velika rekonstrukcija tog tima – dižu se i svake utakmice igraju sve bolje. Mi ćemo probati napraviti da u tih 40 minuta igramo što konstantnije i da nemamo velike padove”.

Veliki okršaj divova, Cibone i Partizana, oduvijek je bio veliki događaj s obzirom na trofejnu povijest oba kluba, no ovoga puta situacija je drugačija jer su klubovi u ovu sezonu ušli s mnogo mlađim rosterom.

“U Partizanu se drže te neke rutine, iskustva – tu je Vitkovac i Perović koji još nije dobar zbog ozljede – ta mlada linija može biti jako agresivna, može trčati, šutiraju sa svih mogućih pozicija. Moramo paziti na vanjsku liniju”, kazao je Rimac.

Vukovi su dosad upisali jednu pobjedu i četiri poraza, dok je Partizan samo malo bolji s dvije pobjede iako također imaju negativan ukupan omjer – 2:3.

Iz toga proizlaze dva rješenja – ili će Cibona izjednačiti rezultat s velikim rivalom i konačno krenuti prema gornjem mjesto na ljestvici, ili će momčad iz Beograda ići ukorak s ostalim dijelom na gornjem dijelu ljestvice.

I Hukić i Rimac svjesni su težine utakmice i zbog toga pozivaju navijače da dođu u što većem broju te daju podršku cibonašima.

“Nama je ovo jako bitna utakmica, želimo pobijediti i priliku iskorištavamo za naše navijače te ih pozivamo da nas podrže”.

Svjestan je i mogućnosti vukova.

“Mi smo imali problema s povredama ispočetka, ali čvrsto vjerujem da je ekipa konkurent za prve četiri pozicije. Ali liga je takva kakva jest, svatko svakoga može dobiti i nitko nema pravo upisivati bodove prije utakmice. Ja se nadam da, ako smo svi iskompletirani i napravimo čim prije dobru kemiju, možemo se vrlo brzo uključiti u  borbu za gornji dio tabele”, rekao je Hukić.

Pridošlica Joksimović sutra će se na terenu pridružiti vukovima, zbog čega se veseli i sam Hukić, rekavši da je “dobro došlo malo svježe krvi”, a s njim se slaže i Rimac.

“Potpisali smo ga da nam pomogne s obzirom na svoje iskustvo. Tijekom sezone s načinom kako igra obranu i razmišlja o napadu će pomoći. Tu ga vidimo da će pomoći mladim igračima da nauče kako bi se košarka trebala igrati. Ipak je to igrač starog kova – razmišljanje prije svega – ekipa pa onda ja”, nahvalio je Rimac Joksimovića.

Vukovi su napravili dobar trening kako bi izgledali što bolje i agresivnije, te će nastojati biti u što boljoj poziciji da sutra pobijede.

Vidimo se u 17 sati u Domu Dražena Petrovića!