U srijedu, 28. listopada, Cibona igra prvo kolo FIBA Eurokupa  protiv S.L. Lisboa e Benfica.

U portugalskom LPB prvenstvu, Benfica je trenutno vodeća momčad s omjerom 4:0, a zadnje četiri godine je prvak Portugala.

Portugalski klub je momčad s najviše osvojenih seniorskih naslova, a drže i rekord s najviše prvenstava, kupova, liga kupova, super kupova i ostalih natjecanja, s ukupnih 79 naslova. Benfica je također portugalska momčad koja je najdalje dospjela u jače europsko natjecanje, koje nije samo Euroliga.

Neki od vrijednijih trenutaka su kad su imali okršaje s europskim divovima koji su osvojili Euroligu, poput Buckler Bologne, Real Madrida, Cantua, Cibone, Joventuta, Panathinaikosa, Parztizana i CSKA Moskve.

Roster Benfice nešto je mlađi od ostalih u skupini i teoretski jači nego prošle godine, koju su završili s omjerom 2-4 u Euro Challengeu. Pridošlice Daequan Cook (21. pick na NBA draftu 2007.) i Jeremiah Wilson preuzet će glavnu ulogu u napadu.

Trener vukova, Slaven Rimac, priznao je kako su mu se planovi malo poremetili s obzirom na ozljedu Zubca.

“Htjeli smo to više iskoristiti za promociju mladih”, priznao je trener. “Svatko hoće svaku utakmicu pobijediti i ipak ćemo to natjecateljski gledati. Protivnici niti su lagani niti su top, ali mi smo danas isto tako sasvim ok. Ne možemo računati na laganu pobjedu”, realan je Rimac koji tvrdi da je to “nivo gdje s tri, četiri dobra igrača možeš igrati protiv svakoga”.

Benfica i Cibona dosad su igrali 4 puta u Euroligi 1993/1994 (67:66, 63:75) te 1995/1996 (65:79, 59:64), a Benfica je može pohvaliti jednom pobjedom.

“Nemamo nekih izričitih ciljeva, ali nadam se i da ćemo proći te da ćemo biti dovoljno kvalitetni, a to se na parketu mora zaslužiti. Teško je uspoređivati, to je drugačiji ritam lige”, zaključio je Rimac.