Utakmica 6. kola ABA Lige Cibona – Szolnoki Olaj završila je pobjedom Cibone 96:92.

Cibos Filip Krušlin nakon utakmice je čestitao suigračima i trenerima na pobjedi te nastavio: Nije bila laka utakmica. Uvijek je teško igrati domaće utakmice koje moraš dobiti. Nama je danas bilo o glavu i drago mi je da smo dobili. Ova nam je pobjeda baš trebala, dodao je Krušlin.

Szolnoki Olaj ove je godine napravio ozbiljnu ekipu. Na kraju krajeva, zato i igraju u ABA Ligi. Doveli su kvalitetne igrače. Mi smo se danas borili i na kraju ostvarili pobjedu. Što se umjetničkog dojma tiče, bilo je jako puno grešaka i nekoncentracije no moramo se priviknuti na te stvari. Neke moramo popraviti, ali realnost je takva da pobjede moramo više tražiti kroz energiju, volju i domaći teren, rekao je Slaven Rimac nakon utakmice te nastavio: Puno smo razmišljali o taktičkim stvarima i gdje smo možda griješili kroz dosadašnje utakmice no nije nam lagano napraviti ozbiljnije pomake. Obrana je problematična od početka sezone i bez obzira što u pojedinim fazama imamo koncentraciju nismo to u stanju primijeniti na ozbiljniji broj minuta. Sretan sam s pobjedom koja nije bila lagana.

Vukove je predvodio danas dobro raspoloženi Jerel Blassingame koji je postigao 26 koševa uz 5 asista. Markota i Jagodić-Kuridža postigli su po 14, a Rozić i Lalić po 11 koševa. Kod gostiju su Vojvoda i Jones postigli po 22 poena, Sinovec 13, a Brkić 11.

U sljedećem kolu za tjedan dana Cibona gostuje kod Krke u Novom Mestu.

Cibona – Szolnoki Olaj 96:92 (29:22, 14:23, 21:19, 32:28)

Cibona: Markota 14, Kus 2, Krušlin 8, Blassingame 26, Rozić 11, Jagodić-Kuridža 14, Slavica, Lalić 11, Mavra 2, Siriščević 8, Žižić, Gabrić.

Szolnoki Olaj: Lorant 10, Sinovec 13, Keller 8, Wittmann 3, Vojvoda 22, Jones 22, Bader, Brkić 11, Pavlović, Milošević 3, Mandoki.

 

PHOTO: Marko Prpić / Pixsell