Na današnjoj je press konferenciji Aleksandar Petrović obznanio da su dugi i teški pregovori s vjerovnicima zbog kojih je klub bio pod blokadom Fibe napokon okončani. Bilo je strašno naporno. Direktor Domagoj Čavlović i ja često smo se nalazili u vremenskom škripcu i mislili da je sve otišlo k vragu no s jučerašnjim danom uspjeli smo zatvoriti i tu priču te Ciboni osigurati novi početak. Nakon dugo vremena danas ja neću biti jedina točka dnevnog reda. Kapetan Rozić također je tu te Danijel Lutz, prije dvije godine trofejni trener Cibone, kojeg smo sa zadovoljstvom privolili da preuzme kompletnu omladinsku struku na, nadam se, duži niz godina, započeo je Aco te nastavio s onim najvažnijim: U proteklih desetak dana deblokiran je račun kluba, plaćeni su mnogi dugovi, sporazumjeli smo se s četvoricom vjerovnika zbog kojih je klub bio pod Fibinom blokadom. Riješena je i velika većina dugovanja iz protekle sezone pa Cibona punim plućima može naprijed. Pred nama je drugi korak –formiranje upravnog odbora kojeg će činiti mladi privrednici koji nisu opterećeni prošlošću, rekao je Aco.

Što se seniorske momčadi tiče Petrović je otkrio da su u tijeku dogovori s četvoricom igrača. To su Jure Lalić, Boris Barać, Ivan Siriščević te Jerel Blassingame, a potpisan je ugovor s Mikulićem koji će biti treći playmaker.

Na pressici je bio i dugogodišnji kapetan Cibone Marin Rozić koji je izrazio zadovoljstvo razvojem situacije: Jako mi je drago da smo zajedno na početku još jedne sezone. Nadam se da sada kreće jedno novo razdoblje Cibone. Sretan sam jer se čini se da ćemo imati interesantnu ekipu koja će moći ravnopravno igrati sa svima. Mi već treniramo i pripremamo se no o ciljevima je još rano govoriti, rekao je Roza.

S posebnim zadovoljstvom Aco Petrović pozdravio je dolazak Danijela Lutza. Cibona se mora okrenuti proizvodnji mladih igrača, a Lutz, osim što zna s mladim igračima, ima i seniorska iskustva. Njegov me dolazak raduje kao da smo potpisali NBA igrača, rekao je Petrović.

Izuzetno se veselim prilici da pomognem i klubu i igračima koje krasi veliki potencijal. Vjerujem da će ti igrači u budućnosti puniti seniorsku momčad. Svjestan sam odgovornosti no vjerujem da mogu pomoći, kazao je Lutz.