Aleksandar Petrović na današnjoj je konferenciji za novinare govorio o tome do kuda se došlo u pregovorima s igračima koji klub blokiraju na FIBA-i.

Došlo je vrijeme da nakon dvije, a s nekima i tri runde razgovora, podvučemo crtu i javnosti predočimo do kuda smo došli. Sve što je i prije bilo ponuđeno vjerovnicima stoji i sada pri čemu od njih očekujemo da se do petka izjasne o našoj ponudi, rekao je Aco te nastavio ako do tada ne budemo imali jednoznačne odgovore, da su sva četvorica “za”, Cibona se okreće drugom scenariju. Opcija A, skidanje blokade FIBA-e, koju svi priželjkujemo, bila bi kvalitetnije i bolje rješenje no ako se ne dogovorimo, mi ćemo aktivirati plan B. Čini mi se da je to kudikamo lošija opcija za vjerovnike na FIBA-i od ponude koja je na stolu, zaključio je Aco.

Iako Petrović ističe da je optimist koji i dalje vjeruje u mogućnost dogovora, spreman je i za B opciju. Sredinom tjedna paralelno sam počeo razgovarati i s trojicom igrača koji nas zanimaju, a koji su nam dostupni i unatoč Fibinoj blokadi. To su jedan razigravač, jedan šuter i jedan igrač u reketu. Žurba je zbog toga što naši treneri moraju znati što prije s kakvom će momčadi raspolagati.