S obzirom na netočne informacije objavljene u medijima koje je iznijela KK Cedevita oko zauzetosti dvorane 2 Doma sportova u nedjelju 1. lipnja, Košarkaškom klubu Cibona nepojmljiv je način na koji Cedevita želi podići tenzije uoči početka Završnice doigravanja PH te time uvući naš Klub u tematiku koja nije vezana za sport. Ističemo da Cibona nema nikakve veze sa svim dosadašnjim napisima oko termina prve finalne utakmice i jedini nam je cilj da pred početak finala košarkaškog prvenstva Hrvatske fokus bude isključivo na parketu što jedino smatramo važnim.

Potaknuti novinarskim upitima o objavljenim informacijama u vezi početka finalne serije Završnice doigravanja za prvaka Hrvatske, ovim putem želimo istaknuti da je Košarkaški klub Cibona djelovao u skladu s primljenim službenim nalogom Hrvatskog košarkaškog saveza od 22. svibnja po kojem je početak finalne serije u slučaju rezultata 2:0 ili 0:2 kod oba polufinalna para bio predviđen za subotu 31. svibnja ili za nedjelju 1. lipnja. S obzirom na činjenicu da je Cibona drugi polufinalni susret igrala u gostima u Zadru u večernjem terminu u 20:30 sati te je eventualna treća utakmica polufinalne serije bila predviđena za nedjelju, logika nalaže da, radi jednakih uvjeta prije najvažnijih utakmica sezone, finalna serija započne u nedjelju. Bez obzira na navedeno, Cibona je bila spremna u dogovoru s HKS-om i drugim finalistom Cedevitom, razmotriti sve moguće opcije.

Budući da smo jučer primili službeni nalog s terminima odigravanja utakmica Završnice doigravanja, preostaje nam da se u skladu s tim pripremamo za prvu utakmicu koja je na rasporedu 3. lipnja u Domu sportova.