U pretposljednjoj utakmici regularnog dijela ABA Lige Cibona je bez problema došla do pobjede u gostima kod Širokog i tako vrlo vjerojatno osigurala Final Four. Cibosi su, nakon loše prve četvrtine, u drugoj dionici sustigli zaostatak od 9 poena i na poluvremenu imali vodstvo 44:39. U nastavku su Vukovi bili dominantni te su na kraju uvjerljivo došli do važne pobjede.

Slaven Rimac: “Pozicije Cibone i Širokog na tablici sugeriraju razliku u kvaliteti. Mi smo od prvog mjeseca, kada smo se okupili u ovom sastavu, jako naporno radili i imali sreću da nam se već u prvim utakmicama počelo vraćati. Mini kriza bila je u Kupu i u utakmici sa Zadrom i to su možda dvije najlošije utakmice od početka sezone no uspjeli smo pronaći pobjednički ritam i vratili se kvalitetnim navikama. Danas se momčad, bez obzira na lošu prvu četvrtinu, uspjela vratiti. Martin je odradio dobar posao kad je Blassingame zbog tri faula bio van igre. Jako sam zadovoljan i sve ide po planu. Borimo se dalje i gledamo druge rezultate. Širokom preostaje grčevita borba za ostanak u ABA Ligi i ja im iskreno želim sreću.”

Kod Cibone je najefikasniji opet bio Dario Šarić koji je postigao 20 poena uz 13 skokova. Odlični Siriščević također je postigao 20 koševa, kapetan Rozić 14 uz 8 skokova, a Planinić 11. Blassingame je upisao 13 asista i 6 poena. Kod domaćina je Jones postigao 14 poena, Young i Pašalić po 13, a Opačak 11 poena.

U posljednjem kolu Ciboni u goste stiže Crvena zvezda, a termin susreta bit će poznat tek nakon četvrtfinalne utakmice Eurokupa koju Zvezda igra u srijedu.

Široki Primorka – Cibona 73:84 (27:19, 12:25 20:22, 14:18)

Široki Primorka: Vragović, Katić, Mikulić 2, Petrović 2, Bilinovac 3, Young 13, Bošnjak 3, Pašalić 13, Jones 14, Buva 12, Rikić, Opačak 11.

Cibona: Kus 4, Planinić 11, Blassingame 6, Demo, Šarić 20, Rozić 14, Jagodić-Kuridža 5, Junaković 4, Mavra, Arapović, Siriščević 20.