Cibona je nastavila ovogodišnji pobjednički niz. U punom je Domu sportova, pred mnoštvom svojih navijača, nadigrala Cedevitu i tako ostvarila 12 ovosezonsku pobjedu u ABA Ligi. Cibosi su zasluženo slavili jer od početka do kraja dominirali su nad protivnikom.

Vukovi su odlično startali i prvu četvrtinu završili s 13 poena prednosti. U drugoj su dionici, usprkos približavanju protivnika, zadržali rezultatsku prednost i na poluvrijeme otišli s +9. Brigu su donijela četiri prekršaja Daria Šarić u prvih 18 minuta. U drugom poluvremenu, usprkos sudačkom kriteriju koji je gledateljima uskratio dodatne Darijeve fenomenalne poteze, odlična je Cibona nastavila započeto i na kraju uvjerljivo slavila u gradskom derbiju 85:67.

Trener Rimac nakon utakmice je bio zadovoljan pobjedom i činjenicom da je Cibona i dalje u borbi za Final Four. Rekao je: “Čestitam igračima koji su pokazali ekstra želju i koji su kvalitetno prenijeli na teren ono što smo dogovorili. Cedevita je kvalitetna ekipa no evidentno je da su ih poljuljala posljednja dva poraza u Eurokupu. Danas se vidjelo da mi imamo puno više samopouzdanja. Realno, ušli su nam neki neuobičajeni šutevi. Blessingame je danas imao svoj dan, a onda je vrlo nezgodan. Veliki problem su nam predstavljali fauli Daria Šarića. Upozoravali smo ga od početka jer on nam je vrlo bitan igrač. Bez obzira na okolnosti, ne smije sebe uvesti u probleme s faulima jer onda nam igra pati. Srećom, Siriščević je potegnuo u važnom momentu i na kraju je sve dobro završilo.”

Kod Cibone je Jerel Blassingame ubilježio 24 poena i 10 asistencija. Dario Šarić na parketu je proveo 23 minute i za to vrijeme upisao 13 koševa i 10 skokova, a Ivan Siriščević bio je odličan sa 16 poena i 5 skokova. Domaćine je predvodio Nolan Smith s 22 postignuta poena.

Današnja odlična predstava Cibone najbolja je pozivnica gledateljima za sljedeću utakmicu u Draženovom domu, onu protiv Partizana, u utorak 4. veljače.

Cedevita – Cibona 67:85 (10:23, 21:17, 24:22, 12:23)

Cedevita: Mazalin, Zubčić 3, Ramljak 10, Babić 5, Delaš, Smith 22, Ray 8, Suton 7, Bilan 3, Nurkić 8, Baltić, Baždarić 1.

Cibona: Planinić 9, Blassingame 24, Demo, Šarić 13, Rozić 9, Jagodić-Kuridža 5, Junaković 3, Mavra, Arapović 6, Siriščević 16, Gabrić.

PHOTO: Željko Bakšaj