Košarkaši Cibone u 11. će kolu ABA Lige ugostiti Igokeu. Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 18 i 15 u Domu Dražena Petrovića. Vukovi su kompletni i spremni će dočekati klub iz Aleksandrovca koji je u dosadašnjem dijelu sezone u ovom natjecanju ostvario šest pobjeda i četiri poraza. Cibosi su slavili u posljednje četiri utakmice ABA Lige i drže četvrto mjesto ljestvice sa sedam pobjeda i tri poraza.

„S obzirom na to da je Igokea prošlu sezonu završila na prvom mjestu i ove su im sezone ambicije visoke. Bilo je dosta promjena u momčadi, mijenjali su i trenera. Nisu baš najbolje krenuli, ali uhvatili su ritam. U nedjelju nas čeka još jedna zahtjevna utakmica u kojoj kao domaćini, naravno, želimo pobjedu“, rekao je Slaven Rimac te dodao da od svoje momčadi očekuje više koncentracije i mirnoće nego je bio slučaj u posljednjoj utakmici u Quakenbrücku gdje je Cibona u Eurokupu poražena od Artland Dragonsa. Vukovima će trebati i bolja obrana, nastavio je Rimac: „U utakmici s Igokeom trebat će nam dobar obrambeni dan. Ustvari, slijedi ciklus od tri utakmice doma i za sve tri nam treba dobar nivo agresivnosti. Nadam se da ću pronaći igrače koji će to biti u stanju realizirati na terenu.“

Što se pak nedjeljnog protivnika tiče, Rimac je kao glavne značajke njihove igre istaknuo puno pick & rolla s Gibsonom i Gordićem u glavnim ulogama, a izdvojio je i kvalitetu Branka Jorovića kojeg u posljednje vrijeme muče problemi s leđima. Na kraju je Rimac zaključio da, s obzirom na činjenicu da se suparnici dobro poznaju, u nedjelju ne bi trebalo biti iznenađenja.