Cibona se pobjednički vratila s prvog gostovanja ove sezone. Nakon uvjerljive pobjede kod Union Olimpije misli su okrenute nedjelji i gostovanju mađarskog Szolnoka u Domu Dražena Petrovića (19.00).

Trener Neven Spahija se okrenuo utakmici u Ljubljani gdje su Vukovi dominirali u obrani..

‘’Mogu čestitati igračima na pobjedi. Kad pobjedite na gostovanju 27 razlike onda možemo reći da smo pokazali karakter. Znamo i sami da je svaka utakmica teška, posebno na gostovanju pa nas ova pobjeda može veseliti. Moramo ostati čvrsto na podu. Ova pobjeda je pobjeda naše momčadi, dobrog skauta. Idemo korak po korak i ako mislimo biti ono što smo najavali morat ćemo igrati puno kvalitetnije napadački uz zadržani nivo naše obrane.”

Cibona je dominirala u skoku iako vanjski šut nije služio..

Mi imamo dominaciju u skoku, a šut će doći. Moramo šutirati otvorene šuteve. Osjetio se pritisak kod igrača zbog važnosti susreta, a nadam se da smo ovom pobjedom dio tog tereta prve pobjede skinuli.

Susret protiv Szolnoka sjajna je prigoda da se Cibona pobjedom vrati u gornji dio tablice..

Ritam je naporan. Igra se svaka tri dana i moramo se okrenuti Szolnoku. Ključ mora biti naša obrana i kontrola skoka, a vjerujem da ćemo imati i puno bolji šut. Pozivam naše navijače da nam pomognu i uz dobiveno samopouzdanje pobjedom u Ljubljani nadam se našoj novoj pobjedi.