Tjedan dana po završetku sezone Cibona je dobila novog trenera. Nakon dvanaest godina klupu Vukova je preuezo šibenčanin Neven Spahija koji je u međuvremenu od svog posljednjeg boravka u Ciboni osvajao prvenstva šest europskih država (Hrvatska, Slovenija, Litva, Izrael, Španjolska, Turska) i koji se diči i naslovom pobjednika Ulebova kupa s Valencijom (2010.).Vodio je i hrvatsku reprezentaciju na Europskim prvenstvima 2003. i 2005.

Dovođenje Nevena Spahije u Cibonu s kojim smo potisali ugovor na četiri godine dovoljan je znak naših ambicija,. Mislim da je to jako dobro i za Cibonu i za hrvatsku košarku. Vjerujemo da će naši zajednički ciljevi u slijedećoj sezoni i sezonama biti realizirani” kazao je predsjednik Cibone Ivica Lovrić na početku obraćanja medijima, koje je nastavio novi/stari trener..

Dvanaest godina je prošlo kao dvanaest dana. Što se tiče projekta Cibone nije me trebalo puno uvjeravat. Ja sam cijelo vrijeme pratio rad Cibone i mogu reći da mi je Cibona sada postala sportski zanimljiva. Nakon dugo vremena Cibona ima jaku individualnu bazu koja se može nadograditi. Moram čestitati mom kolegi Danijelu Lutzu na dvostrukoj kruni prošle sezone što je Ciboni uvijek jedan od ciljeva, a naravno ciljevi moraju biti puno veći u ABA ligi te u Europi gdje je bez pobjede u zadnjim sezonama. Tu mislim prije svega na mogućnost povratka u Euroligu. Čekamo rasplet dogovora za nastup u Europi slijedeće sezone što bi nam bilo jako bitno za razvoj igrača jer jedna utakmica tjedno nam nije najbolje rješenje.” kazao je Spahija, a direktor Zdenko Antunović kratko je rekao “Dolaskom Nevena Spahije poslali smo jasnu poruku našim navijačima i naši ciljevi u slijedećoj sezoni su veliki“.

Treba reći da je na upit novinara o statusu dosadašnjeg trenera Danijela Lutza, predsjednik Lovrić kazao da je Lutz zaposlenik Cibone i nadalje.

20130613-214216.jpg