Cibosima u sutrašnjoj utakmici 22. kola ABA Lige u goste dolaze košarkaši Splita. Utakmica će se u Draženovom domu odigrati u 16 sati, uz izravni TV prijenos na HTV-u i ArenaSportu.

Sigurno je da je pred nama zanimljiv susret budući da su obje momčadi na začelju tablice sa samo jednom pobjedom više od posljednjeplasiranog Szolnokija. Budući da su i Cibona i Split u dosadašnjim utakmica ostvarili po 7 pobjeda i 14 poraza, kao i Široki i Zadar, kroz preostalih pet kola svaka pobjeda važna je kako bi se osigurao ostanak u ABA Ligi.

Trener Danijel Lutz na današnjoj je konferenciji za novinare rekao: „Sutrašnja utakmica ne treba posebnu najavu s obzirom da ima obilježje derbija začelja. Prepoznato je da je ovaj susret odlučujuć kada se govori o ostanku u ABA Ligi. Bez obzira što do kraja ima još utakmica, ne treba skrivati značaj ove. Tražit ću maksimalnu koncentraciju na oba kraja terena i agresivnost kroz svih 40 minuta. Svjesni smo šuterskog ranga Splita, bilo Mimice ili Subotića i Vukušića, a ne smijemo podcijeniti ni njihovu unutarnju liniju, osobito Sobina koji može igrati na dvije pozicije i praviti nam probleme.“

Lutz priznaje da je borba za ostanak u Ligi psihološki opterećujuća, no dodao je: „Moramo okrenuti momčad prema budućnosti, a ne žaliti za dosadašnjim propuštenih prilikama. Vjerujem da ćemo to izvući vrlo kvalitetno u završnici Lige.“

Iako su proteklih dana radi problema s ozljedama s treninga izostajali Žižić, Kus, prehlađeni Marčinković te Strawberry, koji se s utakmice u Kragujevcu vratio s razbijenom glavom, trener Lutz vjeruje da će njegova momčad sutra biti kompletna.

Pozivamo sve navijače Cibone i ljubitelje košarke na sutrašnji derbi Cibone i Splita.