Cibosi će novu sezonu ABA Lige otvoriti utakmicom na svom parketu Draženova doma u subotu u 20 sati i 30 minuta. Protivnik je debitant u ABA Ligi, MZT Skopje Aerodrom.

Saznajemo da je riječ o momčadi koju krasi borbenost te da su jače strane sutrašnjeg protivnika napadački skok te dobar šut. Radi se o iskusnoj momčadi čijoj je kvaliteti svakako pridonio ovogodišnji povratak Todora Gečevskog koji je godinama igrao u Zadru te priključenje reprezentativnog dvojca, Kirila Nikolovskog i Damjana Sokolovskog koji je i prvo ime Makedonaca u pripremnom razdoblju. Tu je, od novih imena, još i srpski centar Uroš Nikolić.

Cibonu u subotu svakako ne čeka lak zadatak, no u Savskoj vlada optimizam. Na konferenciji za novinare trener Vukova Veljko Mršić rekao je: „Napokon smo dočekali početak sezone! Mislim da još nismo u optimalnoj formi no pripremljeni smo za sutrašnji početak i u dobrom ćemo stanju dočekati ekipu MZT-a. Riječ je o dobroj momčadi koja je fizički jaka, puno trče, puno je dobrih šutera no tek je početak sezone i oni su nam ipak nepoznanica. Zadovoljan sam načinom na koji momci treniraju i uvjeren sam da će pristup sutrašnjoj utakmici biti maksimalno ozbiljan pa vjerujem da ćemo obraniti naš teren. Sebi sam i osobno postavio za cilj da se ne dozvoli da u nizu izgubimo po sedam, osam utakmica na domaćem parketu kao što se dogodilo prošle godine tj. da čim manje momčadi koje sudjeluju u regionalnoj ligi napusti Dom Dražena Petrovića s osmjehom na licu.“

Na press konferenciji bio je kapetan Marin Rozić koji je dodao: „Gledali smo sutrašnje protivnike i mogu reći da se radi o ekipi koja igra stvarno brzo. Respektiramo makedonsku momčad no mislim da će sutrašnji pobjednik ovisiti o nama. Oni dolaze u našu kuću i mi moramo preuzeti inicijativu, pogotovo u obrambenom dijelu koji mora biti na visokom nivou. Uvjeren sam da će utakmica završiti u našu korist.“

Pozivamo sve ljubitelje košarke na utakmicu Cibone i MZT-a. Dođite u subotu u 20 i 30 u Košarkaški centar Dražen Petrović i navijajte za Cibose!