Detalj s lanjskog polufinala Krešinog kupa

Detalj s lanjskog polufinala Krešinog kupa

Košarkaši Cibone u 23. kolu NLB lige u subotu u 19 sati igraju protiv Zadra u Višnjiku. Nekad veliki derbi, a danas dvoboj najvećeg gubitnika i sretno spašenih Vukova koji su, pobijedivši u prošlom kolu Igokeu 78:68, osigurali ostanak u ligi.

 

“Majstori s mora” ove su sezone suočeni s brojnim problemima, što se odrazilo i na rezultate pa su tako na posljednjem mjestu regionalne lige sa skromnih šest pobjeda i šesnaest poraza. U siječnju je ostavku podnio trener Danijel Jusup, a zamijenio ga je Tihomir Bujan. No ni s novim strategom Zadar se nije uspio trgnuti i napraviti kvalitetan iskorak u Europi i NLB ligi.

Podsjetimo, zadarski su košarkaši  priredili najveće iznenađenje u kupu Kreše Ćosića kada su u polufinalu s juniorima pobijedili favoriziranu Cedevitu, bilo je 83:82, što je njihov najveći ovosezonski uspjeh.

 

Prvi dvoboj subotnjih suparnika završio je sretno po Cibose. Put do nove pobjede nad velikim rivalom bit će vrlo trnovit pa možemo očekivati još jednu tešku i neizvjesnu utakmicu. U subotnjem srazu za Vukove će u jednoj službenoj utakmici debitirati Pankracije Barać i Damir Miljković, koje je trener Dražen Anzulović oprobao u ovotjednoj zatvorenoj prijateljskoj utakmici s Dubravom.

 

 U zadnji čas: neopoziva ostavka Tihomira Bujana

 

Nakon utakmice s Oostendeom u šestom kolu Eurochallengea (poraz 76:53), Tihomir Bujan podnio je neopozivu ostavku na mjesto trenera Zadra. Ostavku je obrazložio teškim uvjetima rada te nedostatkom suradnje na liniji uprava – trener. Bujanovim nasljednikom postao je Josip Pino Grdović.

 

Autorica: Sonja Mihajlović