Košarkaši Cibone ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu u NLB ligi. Nakon nedjeljnog slavlja u Širokom, u 16. kolu oraspoložili su odlično popunjeni Draženov dom pobijedivši Cedevitu u gustoj završnici zagrebačkog derbija.

 

Tko čeka, dočeka, a Vukovi su čekali od listopada, kada su zadnji put spojili dvije pobjede uzastopno – tada su to bila slavlja nad Union Olimpijom te Zagrebom CO, a u srijedu su Cibosi, nakon slavlja u gostima kod Širokog, na domaćem parketu slavili 73:71 protiv Cedevite u gradskom derbiju koji je ispunio očekivanja.

 

Cibona je dominirala prvim poluvremenom, ali ne toliko da bi ostvarila neku značajniju prednost. U trećoj četvrtini Cedevita ubacuje u veću brzinu, posebno Corsley Edwards, koji je ubacio 12 poena i gotovo sam vratio svoju momčad u igru. Cibosi su tada ponovno teško probijali zonsku obranu protivnika, a Cedevitaši nastavljaju taj svoj nalet i u posljednjoj dionici.

 

Pri samom kraju, nakon što je Dontaye Draper tricom smanjio Ciboninih +6 i približio goste na 69:66, Karlo Vragović uzvratio je dalekom dvicom nakon driblinga za povećanje na pet razlike, što je uvelo utakmicu u penal-završnicu.

 

Draper je s dva slobodna smanjio na 71:68, da bi potom, nakon što se Bojan Bogdanović probio pod koš i promašio polaganje uz mali kontakt suparnika, Cedevitin američki razigravač dodao još dva slobodna za približavanje na samo 71:70. Devet sekundi do kraja Rok Stipčević bio je miran s crte i s dva slobodna vratio Cibose na tri razlike, a novi prekršaj nad Draperom, da se spriječi trica, donio je pogođeno prvo pa namjerno promašeno drugo bacanje. Cibosi su smjeli dopustiti sve osim napadačkog skoka gostiju, a baš se to dogodilo – skok u napadu Cedeviti je ponudio šansu za pobjedu, Robert Troha je sa sirenom pucao izglednu tricu, ali nije ušla.

 

Cibona je tako riješila stvar u susretu u kojem su ih predvodili Bogdanović (20 poena, sedam skokova) i Leon Radošević (18 poena). Gosti su imali briljantnog  Corsleyja Edwardsa (36 poena, šut 12/17, osam skokova), a Draper je dodao 18 poena i četiri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti.

 

Ovom pobjedom Cibona je popravila omjer nakon 16 kola na 7-9 dok je Cedevita svojim trećim uzastopnim porazom, sve u ovoj godini, pala na 8-8. U 17. kolu Cibosi u subotu gostuju u Ljubljani kod Union Olimpije, dok Cedevita dan kasnije kod kuće dočekuje Partizan.

 

Sjajna atmosfera na tribinama

 

Cibona podiže formu i samopouzdanje, no podjednako važno za momčad, podrška Zagrepčana napokon je konstanta. U srijedu je službeno bilo 3500 ljudi na utakmici, koji nisu odustali ni nakon domaćih poraza od Partizana i Hemofarma.

 

Autorica: Sonja Mihajlović