Prošli tjedan sve je bilo u znaku Barcelone!

Vragovićeva igra je ohrabrenje!

Protivnik Cibone u osmome kolu Eurolige bit će talijanski Mens sana basket iz Siene, poznatiji pod sponzorskim imenom Montepaschi. Jedan je to od najuspješnijih europskih klubova proteklog desetljeća.

“Dolazi nam jaka ekipa koja nas je dobila u prvoj utakmici (80:57 u Sieni), koju smo odigrali dosta loše. Montepaschi dolazi u nezgodnom trenutku, u štrajku smo i nismo kolektivno trenirali iako su igrači individualno radili na sebi ono malo što su morali da ne ispadnu iz ritma i da ne dođe do ozljeda”, rekao je na konferenciji za tisak trener Zdravko Radulović.

Bi li štrajk od utakmice sa Zadrom do Siene mogao biti pozitivan za svježinu naše momčadi? “Mislim da bi to moglo biti dobro jer igramo s kratkom rotacijom. U svakom slučaju ćemo se truditi koliko god možemo da pružimo dostojan otpor, a sad kako smo se malo odmorili, mislim da to i možemo pružiti.”

Radulović kaže da bi ga zadovoljilo da na istoj utakmici 5-6 njegovih mladih igrača odigra pravu utakmicu. “U tom slučaju možemo dobiti svakoga. Bitno je isto tako hoće li igrati Pašalić i Radošević, koji su dvaput dnevno na terapiji leđa i čiji nastup u srijedu je upitan. Bez njih dvojice smo u Laktašima na poluvremenu imali 15 skokova manje, a s njima bismo svakako mogli pružiti dostojan otpor Montepaschiju.” Dobra vijest je da se punom treningu vratio Jure Lalić, no budući da zbog štrajka neće stići odraditi nijedan kolektivni trening s ekipom prije Siene, Radulović teško da će ga koristiti u tom susretu. Za desetak minuta protiv Krke idućega vikenda trebao bi biti spreman.

Na posebnim mukama protiv Siene bit će naši razigravači jer poznato je koliko agresivnu obranu igra ova talijanska momčad. Možemo li očekivati nastavak prakse iz utakmice sa Zadrom, kada su veći dio drugog poluvremena na parketu zajedno bili Rok Stipčević i Karlo Vragović? “Nije to ništa nepoznato u europskoj košarci, dosta ekipa bazira igru na dva razigravača poput Barcelone i čak Fenerbahčea u pojedinim trenutcima. Mi ćemo pribjeći svemu što nam može pomoći da bolje odigramo”, rekao je Zdravko i dodao: “Ono što je Karlo (Vragović) odigrao protiv Zadra bilo je veliko ohrabrenje za mene. Prije otprilike mjesec dana rekao sam da je na treningu puno bolji nego na utakmicama i da očekujem da do Nove godine počne pružati ono zbog čega je doveden. On je to u pravom trenutku počeo pružati i očekujem da u srijedu to samo potvrdi.”