ssssss

Košarkaši Cibone ponovno su poraženi u NLB ligi, u 11. kolu doživjeli su poto­­­­­­­­­p u Sloveniji. Visok poraz 87:64 došao je od Krke u Novom Mestu, tako da Cibosima kao jedini uspjeh u gostima ostaje onaj protiv Zagreba CO krajem listopada u utakmici koja se igrala u Draženovom domu.

Krka je dočekala Cibonu u ulozi favorita na vrhu ljestvice, s omjerom 6-4 i najboljom koš-razlikom u odnosu na šest konkurenata s jednakim brojem pobjeda nakon deset kola. Cibosi su s druge strane bili na 5-5, ali bez ijedne pobjede izvan svoje dvorane.

Naši mogu biti zadovoljni samo prvom i dijelom druge četvrtine, do Krkine serije 16-0. Predvođeni Leonom Radoševićem,Tomislavom ZubčićemRokom Stipčevićem, Cibosi su u završnici prve dionice otišli do 25:17, a novim poenima Radoševića i Zubčića ta je prednost sredinom druge narasla na najvećih devet razlike (33:24). Ništa nije sugeriralo da će Cibona već do kraja prvog poluvremena sasvim posustati, no uz glavne uloge Christophera BookeraSmiljana Pavića i Dušana Đorđevića, domaći su se pobrinuli za takav rasplet i potpuno okrenuli utakmicu u svoju korist.

Na odmor se otišlo s još obećavavajućih 40:36 za Krku, da bi treća dionica presudila. U 28. minuti domaći imaju veliku prednost (61:43) koju se više nije moglo stići. Pred kraj susreta bilo je i 25 poena prednosti za momčad Aleksandra Džikića.

Cibosi već duže vrijeme muku muče s nedostatkom energije i koncentracije. U trećoj i četvrtoj četvrtini praktički više nisu bili u utakmici, Krka je sve riješila vrlo brzo, a potkraj utakmice dvaput otišla i na najvećih 25 poena prednosti.

Pozitivnu ocjenu u Ciboninoj momčadi zaslužili su samo Zubčić (18 poena, četiri skoka, tri osvojene lopte), Radošević (18 poena) i Stipčević (17 poena, šut 3/9, šest asistencija, pet osvojenih i četiri izgubljene lopte). Jedan od uzroka našeg poraza bila je neraspoloženost Bojana Bogdanovića, koji je ostao bez koša u 35 minuta igre.

Domaće su do pobjede vodili Booker (17 poena, devet skokova), Pavić (16 poena) i Zoran Dragić (13 poena, šest skokova).

Autorica: S.M.