Unatoč dobroj partiji, Cibona je upisala i drugi ovosezonski poraz u Euroligi. Razlozi leže možda u nekim drugim stvarim koje su odlučile pobjednika, kako je nakon tekme rekao trener Vranković.

Aris je slavio sa 77:73, nakon što su dobili na poklon dvije namjerne osobne u finišu susreta. Cibona je odlično otvorila susret, a posebno raspoložen bio je Kelley koji u prvih 10 minuta (21:21) ubacio 11 poena (posljednji s zvukom sirene). U drugih 10 minuta u igru ulaze Krasić i Warren koji odlično reagiraju i na veliki odmor se odlazi pri prednosti Cibosa 40:33.

Nakon toga slijedi manji pad koji vraća domačine u igru: nekoliko loših akcija Warrena i Mulaomerovića vraćaju Aris koji dolazi do +1 (47:46). U tim trenucima Cibona nije imala rješenje za skočnog i brzog Masseya koji je sa 13 poena u trećoj dionici najzaslužniji za vraćanje domaćina. Cibona opet radi seriju: prvo Andrić, pa Kelley i na koncu dva polaganja Rozića donose prednost 54:47. Dionicu zatvara Hoskin sa sirenom za vodstvo 61:54. U prvoj minuti Rozić ubacuje za 63:54, ali Aris se ne predaje. Pri rezultatu 67:61 Warren promašuje. Mula radi dvije početničke pogreške i rezultat je ponovno na početku, 68:68.

I tada kreće \”ludilo\”: 90 sekundi prije kraja nakon isteka napada Grci ubacuju, suci priznaju koš, na drugoj strani izjednačava Kelley i suci sude po novim kriterijima namjernu: Massey ubacuje oba, Castle dodaje jedno (73:70). Cibona ide na dva ali Terry blokira Kelleya. Ayusu sude namjernu i pobjednik je bio poznat. Castle pogađa sva četiri bacanja, Warren ubacuje uz faul za konačnih 77:73.

Joke je bio kratak poslije utakmice:\”Očekivali smo tešku utakmicu. Da budem iskren, nisam očekivao da će se utakmica ovako odvijati. Kontrolirali smo cijelu utakmicu, ali neke druge stvari odlučile su konačnog pobjednika. Ne volim pričati o suđenju, ali neke odluke suca u posljednjoj četvrtini uništile su samopouzdanje moje momčadi. Unatoč tome, mogli smo pobijediti da smo pogodili neke važne šuteve, no takva je košarka.\”

Najbolji u redovima Cibone bio je Kelley s 15 koševa, Ayuso je ubacio 13 koliko i Warren, dok je Mula dodao 10.