Za Cibonu je potpisao Vedran Vukušić, jedan od izdanaka splitske košarkaške škole koji se uputio na sveučilište u SAD. Igrao je i studirao na Northwestern University, i tijekom sveučilišne karijere je postao prvi igrač škole ikada po broju ubačenih trica (212), četvrti strijelac škole u povijesti (1581 poena), i tri puta je bio u All Star izboru jake Big Ten konferencije. U završnoj sezoni (05./06.) je bio i prvi strijelac sa 19.4 poena u prosjeku.

Joke je bio zadovoljan: \”Obzirom da se radi o mladom hrvatskom igraču, mislim da mu treba dati pravu priliku… Imat ćemo još jednog kvalitetnog igrača u rotaciji, i zaoštrit ćemo konkurenciju na poziciji\”.

Vedran igra na poziciji 4-3, visok je 205 cm i voli se izvući na perimetar i otvoriti reket. Posljednju sezonu, prvu međunarodnu, Vukušić je odigrao u Izraelu za Nahariyu.

\”To je bio moj prvi susret s europskom košarkom, potpuno novo iskustvo, i sezona je imala svojih dobrih i loših strana… Dolazak u Cibonu je veliki izazov za mene, tu ću se susresti s najjačom konkurencijom koju sam imao u karijeri, i predstoji mi borba za svaku minutu igre. No, isto tako će to biti prilika da se, igranjem regionalne lige i Eurolige, predstavim široj javnosti. S Cibonom izlazim na veliku scenu\” izjavio je Vukušić.

U Fiba Kupu, u kojem je Nahariya sudjelovala, Vukušić je ubacivao 10 poena uz 3 skoka za 23 minute, dok su mu u nacionalnom prvenstvu Izraela brojke bile nešto lošije. Ugovor je potpisan na dvije sezone, uz opciju treće.