Cibona se puno teže nego se očekivalo plasirala u finale doigravanja svladavši Split CO 87:84 tricom Warrena sa zvukom sirene.

Vrlo borbeni gosti bolje su ušli u utakmicu i prvih 10 minuta su dobili 26:22. U drugopj četvrtini cibona dostiže prednost gostriju ali svaki pokušaj da se malo odlijepi gosti su spriječili odličnim šutem izvan 6,25m. Na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 48:45. U prvih 20 minuta Cibona nije ubacila niti jednu tricu nasuprot čak 8 gostujućih.

U drugi dio Cibona kreće jo agresivnije ali pritisak koji je ekipa nosila je bio pretežak. Gosti su svaki put vraćali koševima izvana, prije svih Ayusa i Barkleya. Cibona je u 35. minuti imala +7, ali s dvije trice gosti su opet tu i tada kreće igra koš na koš.

Obje momčadi ulaze u seriju grešaka i odluka pada u posljednjim trenucima susreta: prvo Ayuso 8 sekundi prije kraja ubacuje sa 10 metara za 84:84, s druge strane Kus biva blokiran pri pokušaju za dva. Srećom lopta sa strane je za cibonu: ovaj put napad završava Warren koji skok-šutom ubacuje za konačnih 87:84, nakon čega je slavlje domaćina moglo početi.

Kapetan Cibone Davor Kus ubacio je 27 poena (15/15 iz slobodnih bacanja), Wright je dodao 16 poena uz 10 skokova, te Andrić 12 poena. Heroj večerašnje utakmice Warren ubacio je 9. Inače, trica za pobjedu je tek druga trica koju je Cibona večeras ubacila (iz 20 pokušaja), prva Warrenova. Za goste je Barkley ubacio 25, a Ayuso 23.

Cibona već u nedjelju igra prvu utakmicu finala (igra se na tri pobjede) protiv Zadra s početkom u 16:30.