Iako je Cibona dominirala tijekom prvih 10 minuta, bila bolja u drugoj četvrtini domaćini su osigurali majstoricu z u Zagrebu 85:76 (15:25, 25:22, 25:10, 20:19). Treća, odlučujuća, utakmica igra se u subotu u 20 sati u KC Dražen Petrović.

Odlična igra u obrani, visok postotak šuta (57%) i vrlo loš domaćin omogućili su Cibosima prednost od +10 nakon prvih 10 minuta (15:25), te +7 na poluvremenu (40:47). Ipak, Partizan se budi, Cibona počinje u serijama raditi greške i prednost se istopila već u 25. minuti (49:49). Do kraja treće četvrtine zaostatak od 7 poena domaćini su pretvorili u prednost od 8 koševa. U posljednjoj dionici Partizan radi seriju serijom 10:0 i svima je postalo jasno da će odluka pasti u Zagrebu.

Nakon utakmice Zula je rekao:\”Odigrali smo dvije različite utakmice, jednu u prvom, drugu u drugom poluvremenu. U prvih 20 minuta sve smo kontrolirali bez obzira na smanjen učinak nekih nama vrlo bitnih igrača. U drugom smo imali preveliki broj izgubljenih lopti, čak 14 što ni puno slabije ekipe od nas sebi ne smiju dozvoliti. Nismo zatvarali skok u napadu Partizana i to je presudilo. Nadam se da smo sposobni u Zagrebu ponoviti prvo poluvrijeme večerašnje utakmice tijekom svih 40 minuta.\”

Uz Zulu je i Kus najavio odlučujući susret u Zagrebu:\”Lako smo izgubili prednost iz prvog poluvremena. Gubili smo lopte u serijama, što si na ovako vrućem terenu nismo smjeli dozvoliti. Očekujem mnogo bolju igru u trećoj utakmicu i uz dužno poštovanje prema Partizanu, mi smo favoriti.\” Slično razmišlja i večeras vrlo dobri Tomas:\”Već smo krajem poluvremena počeli padati ali nas je držala igra u napadu. U nastavku smo bili vrlo loši što je Partizan kaznio. Uvjeren sam da ćemo odigrati bolje u majstorici i osigurati plasman u finale.\”