Cibona sutra igra još jednu utakmicu o kojoj ovisi daljnji tijek natjecanja, u Rimu ih dočekuje Lottomatica (20:15). Iako je nakon raspleta u skupini C jasno da je za prolazak u Top 16 dovoljan i poraz manji od 18 koševa razlike, trener Anzulović i njegovi igrači najavljuju pobjedu.
Povodom te utakmice u Tornju je održana pressica na kojoj su bili trener Anzuović, kapetan Kus i prinova Tomas.

Otvorio je Zula:\”Nije mi na kraj pameti tijekom naše utakmice igračima govoriti rezultat iz Beograda, mi ne smijemo razmišljati o tome. Lottomatica će, u odnosu na prvu međusobnu utakmicu, biti jača za Aškrabića, a ostatak rostera im je isti. To je momčad koja igra vrlo agresivno, a vanjska linija (Bodiroga, Chatman, Hawkins i Righetti), bolji je dio njihove momčadi. Štoviše, mnogo toga baziraju i na spuštanju Bodiroge, koji je najbolji igrač Lottomatice u igri leđima prema košu, te Hawkinsa na postpoziciju. Ako se sjećamo, Bodiroga je odigrao vjerojatno najbolju utakmicu sezone (27 poena). Pokušat ćemo mu smanjiti efikanost i postotak realizacije. On ipak nije igrač koji bi išao u poentiranje iz nerezonskih situacija. Nama će biti teško pod koševima, činjenica je da nam je Žuža jedini igrač koji ima izrađenu centarsku tehniku igranja leđima prema košu. No, čini mi se da su protiv Bosne bili naznačeni pomaci u onome na čemo smo radili posljednjih desetak dana, u brzini reakcije kod igre u reketu.\”

Kus je pokušao detektirati probleme Cibone:\”U proteklom nam je razdoblju puno nedostajala unutarnja igra. Suparnicima to omogućava veću agresivnost na vanjske igrače i puno teže dolazimo u situacije za realizaciju. Ta je agresivnost jedan od zaštitnih znakova Lottomatice, koja često pritišće po cijelom terenu. U međusobnoj utakmici u Zagrebu nismo na to znali najbolje odgovoriti, ali sada nam je vanjska linija jača za dva igrača, Wisniewskog i Tomasa, te se nadam da ćemo se u Rimu bolje snaći. Mislim da na ovoj utakmici neće biti posebnih iznenađenja jer dobro znamo Repešu i njegovu košarkašku filozofiju te ćemo biti spremni na sve.\” – rekao je Kus.

Pojačanje Cibone, Ivan Tomas je u susretu protiv Bosne odigrao pristojnu utakmicu, s obzirom da 2 mjeseca nije bio u momčadi:\”Nisam imao nikakvu tremu, zanimalo me koliko i kako mogu igrati nakon dva mjeseca bez utakmica. Mislim da sam korektno odradio posao. U Rimu igramo veliku utakmicu. Nekako sam odmah uletio u vatru… Ne smijemo gubiti glavu tijekom utakmice, moramo biti mirni i disciplinirani. Ostali rezultati nisu bitni, sve je na nama i Lottomatici. Ozljedu, frakturu šake, više ne osjećam, niti mislim na to da je mogu obnoviti. Samo mi povez oko šake malo smeta i zbog toga ću utakmicu u Rimu odigrati bez njega.\”