Večeras će se u Domu Dražena Petrovića odigrati prva od najmanje sedam (a nadamo se i više) utakmica ove sezone Eurolige u Zagrebu,.
Utakmicu, ali i cijelu Euroligu na pressici je najavio trener Anzulović:\”Završili smo ciklus koji smo i najavili, onaj prije početka Eurolige. Sve što smo radili u tom periodu je jedna vrsta pripreme za početak europske lige. Mislim da nismo puno toga dobrog napravili i toga moramo biti svjesni. Međutim, isto tako smo dali neke naznake i putokaze na koje načine možemo egzistirati kao ekipa u ovom trenutku.\”
Zula je komentirao i utakmicu protiv Bosne:\”Odlična utakmica protiv Partizana nam je previše u ustima, ali daleko je to bilo. Ne smijemo se previše obazirati na tu utakmicu, podsjećati se i vraćati na nju nego trebamo tražiti kontinuitet igre. U Sarajevu smo u globalu odigrali bolju utakmicu nego što smo odigrali ovdje protiv Zadra, ali nije bilo dovoljno pameti da utakmicu završimo na pravi način.\”.

Večeras dolazi Olimpija:\”Činjenica je kako je Olimpija nova ekipa, kao i mi. Da se isto traže, kao i mi. Međutim, nećemo se previše baviti njima već našom što kvalitetnijom partijom. Nadam se da će to biti uz što više ljudi, treba nam podrška publike i sigurno kako će nam to biti još veći poticaj za jednu kvalitetnu utakmicu. Momčad je to koja ima dosta širok taktički repertoar, od zonske obrane, klasične obrane, zonskih presinga. Pokušavaju ritmom lomiti protivnika. Imaju odličan šuterski potencijal, prvenstveno mislim tu na vanjsku liniju gdje su svi igrači, osim Miliča, izuzetno kvalitetni šuteri. Ispod koša dosta toga pokušavaju na leđnu tehniku ubacivanjem Miliča. Nemaju klasičnu \”peticu\”, kao i mi, pa smo tu u podjednakoj situaciji. Svi igrači su trenirali, osim Morovića. Tokom jutrom bi trebao ići na opetovana snimanja i onda ćemo vidjeti situaciju da li ćemo na njega moći računati u utakmici ili ne. Ostali igrači su u dobrom stanju, osim Krasića koji je evidentno izgubio 10 dana treninga i to se vidjelo na utakmici u Sarajevu, gdje je dobro odigrao, ali je sam tražio zamjenu jer nije mogao izdržati ritam utakmice.\”

Grupa nije lagana:\”Siguran sam da smo u najjačoj grupi od svih grupa Eurolige. Moje mišljenje je da smo Partizan, Olimpija i mi podjednaki, a da je ovih pet ekipa u rosterima jači po širini i kvaliteti. Prvi favorit grupe je Panathinaikos, iako ne podcjenjujem novu ekipu Maccabija i ne smijemo nijednog trenutka podcijeniti ambicije i kvalitetu prvaka Španjolske, Unicaje. Vidjeli ste i sami da su vratili Santiaga, što dovoljno govori o njihovim mogućnostima i ambicijama jer je Portorikanac među najboljim europskim centrima. Mislim da su te tri ekipe za nijansu iznad Rima i Joventuta. Ono što me možda malo smeta, a to je što apostrofiramo domaći teren kao našu glavnu kvalitetu jer mislim da se ne smijemo oslanjati na tezu da mi doma moramo rješavati naš status u Euroligi nego da moramo pokušati jednako kvalitetno svagdje odigrati, bilo doma ili vani. Ne bi bilo dobro da imamo neku psihološku stvar u glavama da, ako nešto napravimo napravit ćemo doma, a vani ne možemo ništa. Možemo mi i vani odigrati dobro i pobijediti svakoga bez obzira na ime i prezime tog kluba\”. Podsjetimo se na veliku pobjedu na početku Eurolige prije dvije sezone kada je u Madridu Cibona bila bolja od Reala.

Što se tiče nagradne igre, sretnici za prvu utakmicu su:

° Mirela Stričak
° Robert Horvatek
° Jasmina Sočo
° Barbara Jakopović
° Mate Koludrović