Cibona je ušla u Top 16 EL, a samo 3 dana kasnije Cibosi igraju važnu utakmicu GYL protiv Union Olimpije. Iako je momčad poprilično umorna, Zula želi pobjedu:\”Respektiram maksimalno momčad Zmage Sagadina, momčad koju su dosta promijenili u odnosu na početak sezone dovođenjem nekih kvalitetnih igrača. Johnson i Stringer odlični su igrači. Znam da nam neće biti lako u Tivoliju, potrošili smo se puno u susretu protiv Efes Pilsena. Ali, nema vremena za slavlje zbog ulaska u Top 16, ne živi se od jedne pobjede. Jer, nakon nedjeljnog susreta sa Union Olimpijom već u utorak kod kuće igramo kup utakmicu s Borikom, a već slijedeći vikend je i završni turnir Kupa Kreše Ćosića u Karlovcu. Ljubljančani hvataju priključak za odlazak na Final Eight, i sigurno će dati sve od sebe ne bi li pobijedili.\”

U petak su igrači imali slobodno prijepodne, a već u subotu će krenuli put Ljubljane, iako je prvobitni plan bio odlazak na dan utakmice, autobusom u nedjelju. Odlazak na utakmicu dan ranije pokazuje stoga svu ozbiljnost kojom u Tornju pristupaju ovom susretu.

Što se ozlijeđenih igrača tiče nakon utakmice nitko se nije požalio klupskim liječnicima, no ostaje pitanje stanja Mate Skelina koji nije trenirao do susreta s Efesom zbog problema s leđima, te Davisona koji je imao upalu grla i temperaturu. Obojicu je Anzulović pohvalio za požrtvovni doprinos pobjedi nad Turcima no neizvjesno je i hoće li biti spremni za Ljubljanu.