Partizan je veliki mamac za zagrebačku publiku, jer je preko 3000 gledatelja u hladnom i snijegom zametenom gradu bilo u dvorani. Utakmica je krenula sa 45 minuta zakašnjenja zbog nezgode sudaca na putu.

Otvaranje susreta loše po domaćine, 4:0 poveli su gosti, da bi Cibona uzvratila serijom 7-0 u 2 minute. Igralo se koš na koš, nitko se nije uspio odlijepiti. Dejan Milojević je očekivano stvarao velike probleme Vukovima, u prvoj četvrtini već ubacivši 12 poena. Dražen Anzulović je pak u tih prvih 10 minuta izvrtio već 10 igrača. Tražila se udarna petorka, tražila do kraja. Jer, kao što je i najavio, Cibonin trener ima velikih problema s fizičkom spremom svojih igrača. Marino Baždarić još nije pravi, u četvrtak ide ponovno na jetrene probe, Mate Skelin je igrao pod temperaturom, Marcelić je sinoć bio previše rezerviran. No, volje i želje Vukovima nije nedostajalo, to ih je na kraju i odvelo do pobjede. Jer, igra nije bila za pamćenje, iako je utakmica zapravo bila vrlo zanimljiva, rezultatski posebice. U drugoj četvrtini Cibona je povela sa 38:33, prvo osjetnije vodstvo, ali ne zadugo. Na kraju poluvemena bilo je 40:39 za Cibonu. Nastavak u sličnom stilu, nitko se ne uspijeva rezultatski izdići više od 5 poena razlike, što u ovakovoj utakmici ne znači baš ništa. U tom se periodu uz standardnog Milojevića razigrao i Uroš Tripković, ubacivši pet od pet trica. Srećom po Vukove, ruka je zadrhtala na kraju. Probao je trener Partizana Vujošević u 35. minuti parirati Ciboni zonom, no tu ih je odmah načeo Marcelić tricom (prije njega pogodio ju je i Rančić).

Cibosi su minutu prije kraja bili u minusu (72:73), Gerald Brown je pogodio tricu. Damir Markota u slijedećem napadu pogađa za 74:73, a u posljednjoj minuti Scoonie Penn promašuje tricu. Partizan je u naletu, no 4 sekunde prije kraja Tripkoviću bivaju svirani korac a Cibona traži time out. U mrtvom vremenu Tripković radi prekršaj na Davoru Kusu koji pogađa oba bacanja za konačnih 76:73. U tih preostalih 4 sekunde Tripković je samo pokušao šut za tri poena, i promašio. Riskantna odluka trenera Anzulovića da se brani bez prekršaja.

Trener Dušan Vujošević na presici je bio iznimno miran, iako je završnica utakmice bila samo za one jakih živaca. \”Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo publici koja je došla u lijepom broju, jer je Partizan još uvijek mamac za njih, prikazali dobru partiju. Moja je momčad pokazala želju i karakter.\”

Dražen Anzulović, Cibonin strateg, uzvraćajući čestitku kazao je: \”I da je Partizan dobio ne bi bilo nezasluženo. Imali smo želje i volje, to nas je i vuklo cijelu utakmicu, iako igrom nisam zadovoljan. Na kraju smo imali i malo sreće, spustili smo petorku i rastvorili reket, i to je bio jedan od ključnih razloga pobjede. U daljnjem tijeku natjecanja trebat će nam više raspoloženih i pripremljenih igrača.

Cibona 76:73 Partizan (22:22, 18:17, 20:21, 16:13)