Cibona je dosta teško došla do treće pobjede u GYL svladavši neugodnu momčad iz Železnika sa 75:66 (18:17, 19:18, 18:19, 20:12). U prvoj četvrtini se vidjelo da će utakmica biti neizvjesna do samog kraja: gosti su poveli 4:0, Cibona vraća serijom 14:2 za vodstvo 14:6 u 6. minuti. Gosti se ne predaju i uzvraćaju serijom 7:0. U drugoj četvrtini Cibonu su krenule trice (do kraja poluvremena Cibona je ubacila 5 od 11). Gosti su imali prednost u skoku (22 naprema 15).

Drugo poluvrijeme otvara tricama Rančić, Cibona je u 24. minuti došla do +9 (47:38). Gosti se i dalje ne predaju, pa se na posljednji odmor otišlo pri rezultatu 55:54. Cibona je shvatila da mora do kraja \”razbiti\” protivnika što su i učinili u posljednjoj četvrtini. Najveća prednost Cibone bila je 90 sekundi prije kraja susreta, 73:62.

Na pressici nakon utakmice, Dražen Anzulović je izjavio:\”Jako sam zadovoljan ovom pobjedom. Imali smo velike probleme u pripremi utakmice, na treningu nismo mogli skupiti četiri visoka. Cijenim FMP, njihov način igre, i tako smo se i pripremali. Bilo je dobrih stvari, bilo je padova, a ono što me najviše veseli je naša želja za pobjedom koja je presudila u ovom susretu. Većim dijelom utakmice smo igrali dobru obranu, i to je uz njihov slabiji šuterski dan razlog ovakvom rezultatu.\”

Trener FMP-a, Vlada Vukoičić:\”Iako je u momčadi Cibone puno iskusnijih, i na papiru vrijednijih igrača, ne mogu biti zadovoljan načinom na koji smo odigrali ovu utakmicu. Respektiram Cibonu, ali mogli smo puno skuplje prodati svoju kožu, da ne kažem pobijediti. Izgubili smo previše lopti (21), premalo ih osvojili (8), a nismo bili ni dovoljno agresivni, što je u dosadašnjim utakmicama bila naša odlika. To najbolje pokazuje broj osobnih pogrešaka, napravili smo ih tek 22, a inače ih radimo negdje oko 30.\”